Dato: 11/08/2019
Forfatter: Esben Dan

Xtreme Spring Camp på Vesterlund Efterskole

Sommerferien går på hæld, Vesterlund oser af sommerstemning, samt glade børn og unge. Det er endelig blevet tid til Xtreme Spring Camp. 220 forventningsfulde børn og unge har ventet længe på denne uge. Benny Bonde Jensen har denne sommer sendt 3 drenge afsted på Xtreme spring camp, han udtaler bl.a.; ” De har altid kæmpe forventninger omkring hvad der skal ske og de bliver aldrig skuffet”.

Lørdag d. 26. august ankom 60 forventningsfulde og energiske børn i alderen 7 – 11 år på dette års mini camp. Dagen inden havde 10 tidligere elever planlagt og tilrettelagt en xtreme aktivitetsplan, med sociale aktiviteter og en tur i Brande svømmehal. I svømmehallen havde 4 tidligere drenge arrangeret vandaerobic, hvilket havde enorm stor underholdningsværdi, både for crew og campere. Katrine Andreasen udtaler blandt andet; Der var gode engagerede trænere og et oplagt crew. Som forældre til crew kan vi sige, er det også godt, at de ikke er ”på” hele tiden, men at der veksles mellem spring og aktiviteter. Det gør, at der er mere overskud, når det nye går i gang”.

Mini campen har været et relationelt og hyggeligt samspil mellem topinstruktører, crew og campere. Der har været energiske børn, som virkelig har haft lysten til at lære nye spring, men samtidig stifte bekendtskab med nye udendørsaktiviteter og ikke mindst nye venskaber.

Søndag d. 27. august blev 90 forhåbningsfulde og spændte maxi campere i alderen 11 – 14 år, budt velkommen til en xtreme uge med mange forskellige aktiviteter, samt en masse spring. Igen i år har der været særledes mange kendte ansigter blandt campere, som har været med på Xtreme spring camp flere gange. Benny Bonde Jensen udtaler på vegne sine tre drenge; De har desuden fået en masse nye venskaber og har mødt nogle af deres store idoler inden for gymnastikkens verden. Alt dette krydret med en masse fede oplevelser, når der bliver lavet alt fra vandlege, smuglerløb, escape room og natteløb”. Dette udmundes i et veloplagt crew, som i den grad har udfordret og opfordret camperne til aktiv deltagelse i et forpligtende fællesskab, som opstår på tværs af alder og køn. Dette er essentielt for Xtreme spring camp, at børn og unge, møder, samt stifter bekendtskab med andre børn og unge.

En stor del af Xtreme spring camp er timerne i springcenteret, sammen med et topmotiveret og kvalificerede topinstruktører. Gennem hele ugen har topinstruktørerne været særledes begejstret, for dette års meget høje niveau. Derudover er der opbakning til det topinstruktørerne udarbejder i springcenteret. Derigennem udtaler Katrine Andreasen ”Hun sætter meget pris på, at det er kvalificerede trænere, og ikke bare en hjælper, der er opkvalificeret til træner. Det skal være trænere, der har styr på, hvad hun skal lave, så hun ikke bliver sat til at lave et spring, hun slet ikke er klar til”. Der er blevet roteret, hoppet og grinet igennem ugens løb, hvilket afspejles i det positive træningsmiljø for både piger og drenge, der er på Xtreme spring camp.

Som afslutning på maxi campen, tog vi onsdag d. 31. august imod 60 energiske børn på camp 1. Det resulterede i et spændende program med masser af spring og udendørsaktiviteter. Højdepunktet var turen til Rørbæk Sø, hvor camperne stiftede bekendtskab med kano, kajak, tilberedning af fisk og vandaktiviteter, til stor fornøjelse for alle campere. Det er livsbekræftende, at børn og unge kan være fælles på tværs af alder og køn, selvom det er uvante situationen børnene stifter bekendtskab med. Alt imens den ene gruppe havde udendørsaktiviteter, benyttede den anden gruppe muligheder for fordybelse i springcenteret. Der blev arbejder med baglæns, forlæns, afsæt i minitrampolin og meget mere.

For at denne uge kan gennemføres, er der 35 tidligere elever med som det vi kalder crew. Crew ’et fungerer som ”reserveforældre”, planlægger og afvikler udendørsaktiviteter. Uden disse tidligere elever, vil det ikke være muligt at gennemføre Xtreme spring camp. Vi vil gerne benytte muligheden for at sige tak til et veloplagt crew.

Vi håber at se mange af jer igen, allerede på nytårscampen som afviklet d. 27. – 29. december 2019.