Dato: 28/05/2019
Forfatter: Vesterlund Efterskole

Vesterlund sprang sig til fem medaljer til Efterskole DM i TeamGym i Randers Arena

Jubelbrøl og taktfaste klapsalver løftede gang på gang taget i en propfyldt Randers Arena, der fredag lagde rammerne til det prestigefyldte Efterskole DM i TeamGym.

Vesterlund Efterskole stillede op med syv hold til konkurrencen, der var arrangeret af GymDanmark i samarbejde med værtsforeningen RgF Gymnastik, og selvom det ikke blev til medaljer af allerhøjeste karat i A-rækkernes 1. division, er afdelingsleder Lars Nørregaard stolte af efterskolelevernes indsats.

”Vi har i løbet af dagen haft fire pigehold og tre drengehold i konkurrence. Det betyder, at 80 af vores elever har stillet op i Efterskole DM i TeamGym. Det er flot og imponerende, og vi blev da også den mest vindende efterskole med to guldmedaljer, to sølvmedaljer og en bronzemedalje, siger en glad Lars Nørregaard, der også hæftede sig ved en pragtpræstation af efterskolens tredjehold i drengerækken.

”Drengene på tredjeholdet er alle nybegyndere, og inden DM havde de aldrig deltaget i en TeamGym konkurrence før. Men de stod helt imponerende for presset og landede 35 ud af 36 spring på benene. Selvom drengene ikke endte på medaljepodiet, kan de godt tillade sig at være stolte af deres præstation”, understreger Lars Nørregaard.

TeamGym stiller høje krav til gymnasternes skills

TeamGym er en holdsport, hvor gymnasterne kæmper i tre discipliner: Rytmeserie, spring på bane og spring på trampet. Disciplinerne kræver både råstyrke, yndefuldhed, balance, elegance, teknik, mod og masser af eksplosivet, når momenterne og springene skal udføres til perfektion.

”TeamGym stiller høje krav til gymnasternes alsidighed. Det er ikke nok, at man er dygtig til at springe. Man skal også mestre momenterne i den rytmiske serie, hvis holdet skal have en chance for at vinde samlet”, forklarer afdelingslederen, der glædede sig over stemningen i Randers Arena.

”Stemningen i Randers Arena var helt fantastisk, og det var stort at se den enorme opbakning eleverne gav gymnasterne på gulvet. Alle levede sig virkeligt ind i det med jubelbrøl og taktfaste klapsavler. Vores elever har trænet seriøst hele skoleåret, og efter at opvisningsturnéen sluttede for halvanden måned siden, er træningen på TeamGym-holdende intensiveret. De har virkelig givet den en skalle i springsalen for at blive så dygtige som muligt, og det var fedt at se, at deres træningsindsats blev belønnet af både elever og forældre i Randers Arena”, siger Lars Nørregaard.

Rasmus Frey Lund vandt guld med teamkammeraterne i A-rækkens 2. division

”Den her vinder vi ikke”, tænkte Rasmus Frey Lund og holdkammeraterne på Vesterlund Efterskoles TeamGym hold i A-rækkens 2. division inden de sidste og afgørende spring på trampet.

”Vi skulle score 15,8 point i trampet for at komme op på førstepladsen. Det virkede helt utænkeligt, men vi havde godt styr på springene og en måske lidt højere sværhedsgrad i springene end vores nærmeste konkurrent. Da karakteren poppede op på scoretavlen og viste 16,4 point, gik vi helt amok. Det er vildt, at vi har vundet. I starten var vi i chok, men vi er virkelig glade for og stolte af sejren”, fortæller Rasmus Frey Lund, der giver den solide opbakning en stor del af æren for resultatet.

”Det er fedt at mærke, at hele efterskolen bakkede os op. Uden deres opbakning havde vi aldrig klaret den. De gav os ekstra energi og fik os til at yde 10 % ekstra, selvom det næsten ikke var muligt. Vi har fået et fantastisk fællesskab på holdet og virkeligt kæmpet sammen, så lige nu skal DM-sejren bare nydes”, siger en glad Rasmus Frey Lund.

Vi kæmpede sammen og gav den gas

”Opbakningen var helt vild. Vi har aldrig prøvet, at så mange heppede på os”, fortæller Louise Højberg og Line Manich, der var i konkurrence på pigernes hold i A-rækken i 1. division.

”Vores ambition var at gøre det bedste, vi kunne. Den skulle have fuld gas. Vi har trænet meget sammen, og det var fedt at få lov til at vise, hvad vi kunne. Vi scorede dagens højeste karakter i rytmeserien, men vi havde desværre nogle fald i spring på bane. Det kostede i det samlede resultat, hvor vi sluttede på en tredjeplads”, fortæller pigerne, der er blevet virkelig tætte i træningsforløbet.

”Vi har fået et godt sammenhold, hvor vi er der 100 % for hinanden. Alle har været åbne og bakket hinanden op. Også når det har været hårdt og svært. Vi var så tæt på at vinde. Det er vi stolte af. Nu skal vi hjem at slappe af, nyde vores tredjeplads og se frem til Jelling Musikfestival, hvor vi er mange, der skal ud”, fortæller Louise Højberg og Line Manich.

Vild stemning i fed kulisse

”Vi har aldrig glædet os så meget til noget før”, fortæller de to 16-årige Victor Casper Kjeldsen og Frederik Seberg Skytthe, der repræsenterede Vesterlund Efterskole førstehold i A-rækkens 1. division, der sluttede med flotte sølvmedaljer om halsen.

”Der gik et kæmpe sus gennem kroppen, da vi gik ind på gulvet og gjorde klar til vores rytmeserie. Hele skolen rejste sig op og råbte og skreg på os. Det var vildt at opleve en så fed kulisse. Stemningen var helt i top”, fortæller drengene, der er godt tilfredse med deres præstation.

”Vi ville selvfølgelig gerne have vundet, og vi har da også givet den alt, hvad vi kunne i de sidste måneder. Vi har trænet hårdt og nærmest levet og boet sammen med holdet døgnet rundt. Det har været sjovt og meget intensivt. Vi scorede højeste karakter i rytmeserien, men nogle enkelte kiks undervejs i springene betød, at Vejstrup Efterskole vandt fortjent i en DM-konkurrence med et højt niveau, mener Victor Casper Kjeldsen og Frederik Seberg Skytthe.