Dato: 30/01/2019
Forfatter: Vesterlund Efterskole

Vesterlund Efterskole har ansat ny forstander

Når klokken ringer ind til første time for elevholdet 2019/2020, er det for første gang i 26 år ikke forstanderparret Anne Nyhus & Ole Kirk, der byder de nye elever velkommen. For 1. august afløser Søren Haubjerg det mangeårige forstanderpar og overtager ansvaret for Vesterlund Efterskole.

Søren Haubjerg er efterskolemenneske med stort E, og det glæder bestyrelsesformand Henrik Nygaard, at det lykkedes at ansætte Søren Haubjerg som Vesterlund Efterskoles nye forstander.

”I Søren har vi fået en forstander med ambitioner, gnist og ledelseskraft. Han har en baggrund i både musikkens og gymnastikkens verden, og vi ser Søren som den rigtige til at udvikle Vesterlund Efterskole, siger Henrik Nygaard.

Fundamentet for Vesterlund Efterskole er et højt fagligt niveau, gymnastik, musik, friluftsliv og et stærkt fællesskab. Søren Haubjerg glæder sig til at bygge videre på fundamentet og sætte sit eget præg på udviklingen gennem et fokus på sang, fortællinger og livsoplysning.

”Jeg glæder mig til at arbejde sammen med en engageret medarbejderstab, der brænder for at Vesterlund forbliver en trendsættende og udviklende efterskole”, fortæller Søren Haubjerg og afslører, at han allerede for mange år siden tænkte på, at han en dag gerne ville arbejde på den midtjyske efterskole.

”Jeg har i alle årene været imponeret af Vesterlund Efterskoles gymnastikopvisninger og deres musikshow. Anne Nyhus, Ole Kirk og alle de dygtige medarbejdere arbejder med en enorm dedikation. Det er tydeligt, at det smitter af på eleverne”, mener Søren Haubjerg, der ser frem til at overtage forstanderjobbet 1. august.

”Vesterlund er en gennemsyret fed efterskole. Min drivkraft er at udvikle efterskolen og gøre den mere attraktiv for endnu flere elever – og ikke mindst få lidt flere drenge i elevflokken”, fortæller Søren Haubjerg, der til det formål blandt andet vil bruge sine erfaringer fra et succesfuldt projekt i Viborg.

”Jeg har stået i spidsen for Futuregym i Viborg. Futuregym er en drengesatsning, der skal få flere drenge i alderen 14 – 18 år til at dyrke gymnastik. Projektet har været en kæmpe succes”, fortæller Søren Haubjerg.

På Vesterlund Efterskole er bestyrelsesformand Henrik Nygaard ikke i tvivl om, at det vil lykkes at tiltrække flere drenge.

”Søren er målorienteret og dygtig til at få både medarbejdere og elever til at lykkes. Samtidigt har Søren den nødvendige økonomiske indsigt og forståelse for, at synlighed og markedsføring spiller en afgørende rolle for Vesterlund Efterskoles succes, forklarer bestyrelsesformanden og lader efterskolens kommende forstander få det sidste ord.

”Jeg glæder mig virkelig til at starte som forstander og omfavne mit første elevhold på Vesterlund. Til at vise tillid, være tolerant og lade eleverne lære af deres fejl. Jeg ser frem til at inspirere til fællesskab, til at udfordre eleverne på deres niveau og lidt over og til at øge deres selvværd og styrke deres selvtillid. For troen på sig selv og viljen til at ville, giver evnen til at kunne, understeger Søren Haubjerg.

Fakta om Søren Haubjerg
Uddannet skolelærer på Skive Seminarium
Efterskolelærer på Bjergsnæs Efterskole
Projekt sales manager i PE redskaber
Skoleleder Oddense Skole
Forstander på Onsild Idrætsefterskole

Bonusinfo
Søren er 47 år og gift med Annette. Sammen har de sønnerne Oliver og Viktor på 15 år.
Familien har planer om at flytte tættere på Vesterlund.
I sin fritid spiller Søren ishockey, og han glæder sig til at tage en badmintonkamp med eleverne.