Dato: 02/09/2019
Forfatter: Esben Dan

Vejen Til Tokyo

”Du er en del af os.

Der skal mere end én til at elske og slås.

Vil du yde dit bedste

For dig selv og din næste,

Må du vælge mellem tillid og trods:

Er det mig eller os?”

(Uddrag fra sangen Hvor du sætter din fod af Sigurd Barrett/Jens Sejer Andersen)

Tidligere elev Martin Abildgaard årgang 2018/2019 er udtaget til World Age Group Competition 2019 (WAGC) i aldersgruppen 17 – 21 år. Martin har sammen med 38 danske piger og drenge i aldersgruppen 11 – 21 år, kæmpet om udtagelse til konkurrenceren i Japan, og i det sidste halve år har udtagelsesprocessen været i gang. Gennem konkurrencer har Martin formået at indsamle point og erfaring gennem powerseries, forbundsmesterskaberne og Danmarksmesterskaberne.

”Mit efterskoleophold har været virkelig godt” udtaler Martin Abildgaard, selvom han var i tvivl om, han overhovedet skulle tage på efterskole. Efter endt efterskoleophold kan Martin endelig reflektere over oplevelser og se tilbage på et uforglemmeligt efterskoleår. Han giver tydeligt udtryk for efterskolemiljøets mange forskellige aspekter og normer. ”Det har både været som jeg har forestillet mig, men også overrasket mig meget” udtaler Martin. Især mødet og måden unge mennesker skildrer det at tage på efterskole, som værende vidt forskellige er Martin meget bevidst omkring. Med så mange forskellige unge mennesker, som skal være en del af et forpligtende fællesskab, er det relationelle betydningsbærende for hvordan elevholdet udvikler sig. Gennem undervisning og samvær, skal vi som efterskole bidrage til elevernes almene dannelse og fortsætte lysten til læring, hvilket afspejles i den pædagogiske praksis, hvor vi tager udgangspunkt i den enkelte, hvilke gælder både i og uden for klasserummet. På den baggrund kan vi stille forventninger til hinanden, som er med til at udvikle eleverne personligt, i samspil med andre elever og lærere.

”Efter jeg har gået på Vesterlund, har jeg lært at være meget mere selvstændig. Både som person, men også som gymnast. Den måde jeg er blevet mere selvstændig på er, at jeg har lært at tage mine egne kampe”. Martins selvstændighed er præget af et enormt engagement og dedikation til tumbling og viljen til at videreudvikle sig, hvilket udtagelsen til World Age Group Competition 2019 (WAGC) signalerer tydeligt. Vejen til udtagelsen har for Martin været rimelig smertefri, hvilket har givet ham gode muligheder for at dygtiggøre og videreudvikle sig indenfor tumbling. Nu handler det om at bruge rigtig mange træningstimer, så han bliver klar til konkurrence ved WAGC den 5. – 8. december i Tokyo.

Vi glæder os til at følge Martin fremadrettet.