Dato: 15/03/2019
Forfatter: (elev) Lærke og Josefine

Turen til København

Torsdag den 14. marts, var alle social science-elever fra Vesterlund efterskole, en tur i København for en dag. Det var vi så heldige at være en del af. Turen startede med morgenmad kl 6.30, hvorefter vi gik direkte ud i bussen, hvor vi skulle tilbringe de næste 3,5 timer.

Vi ankom til Christiania klokken 10.15 torsdag morgen, da vi steg ud af bussen, fik vi nogle hurtige men vigtige informationer om området, hvorefter vi havde 30 minutter til at begå os på egen hånd. Det var et meget anderledes miljø vi befandt os i, og det virkede helt surrealistisk, at nogle faktisk levede der. Livet på Christiania er en kæmpe kontrast til, hvordan vi selv er vokset op, og til den hverdag vi kender.

Klokken 11 skulle vi alle mødes igen, hvor vi skulle ind og høre en Christianit fortælle om Christianias historie, og deres styreform. Efter et meget øjenåbnende foredrag, skulle vi på en rundvisning, for at høre mere om nordens såkaldte hashbule.

Vi fik en masse informationer om de særlige levevilkår, som christianitterne har levet under i 40 år. Der var ingen tvivl om, at Christiania ikke er som nogen anden bydel i København. Vi blev allesammen meget bevidste om, at Christiania ikke bare var et stort pusher Street, fyldt med kriminelle, men i stedet et ret velfungerende samfund, hvor de selv vedtager deres egne, men få regler for sikkerhedsmæssige årsager, og med fokus på det grønne miljø og fællesskabet. Alt i alt, var det en anderledes og spændende oplevelse, fyldt med en masse sanseoplevelser, både for øjnene men også den lugt af hash, som hang i luften over os, gav os en stor indsigt i hvordan livet på Christiania er.

Efter en spændende rundvisning i Christiania, spadserede vi mod Folketinget, også kaldet Christiansborg. Stedet var bevogtet med dørvagt, og vi skulle visiteres i indgangen, hvorefter vi afleverede alt vores bagage. Efter at have gået op af de mange trapper til Folketingssalen, forventede vi at skulle overvære en debat, med massere af action, det var dog ikke helt det vi var vidne til. Salen var ikke propfyldt, som vi troede, men der var måske ti mennesker i alt, som skiftevis førte ordet. Det gav et godt virkelighedsbillede, at se hvordan politik i virkeligheden fungerer, og at det altså ikke er hver dag, der sker store politiske handlinger. Til eftertanke, er det en positiv oplevelse, at man kan få lov at overvære den måde vores land bliver styret på, og at der ikke holdes noget skjult for os som borgere.

Efter besøget i Folketinget, havde vi et par timer på egen hånd i hovedstaden. Her fik vi tid til at kigge i butikkerne, og købe en smule mad, inden vi vendte snuden hjemad mod Vesterlund, efter en god, og oplevelsesrig dag.