Selv om vi elsker traditioner her på Vesterlund, er vi en efterskole i udvikling. Det gælder selvfølgelig også på vores madprofil - og det er vi stolte af!
På Vesterlund Efterskole har vi sat endnu mere fokus på kosten som en vigtig del af vores elevers aktive hverdag med en masse sport og nye oplevelser hver dag. Derfor har vi det seneste års tid ansat to dygtige kokke, Mads Forsberg og Anne Pedersen, som har løftet skolens 6 måltider i køkkenet til helt nye højder.
VARIERET KOST MED GRØNT AFTRYK
Som sportsefterskole præsenterer vi vores elever for både "'livretter" som lasange og frikadeller, men vil fremadrettet også have et stort fokus på at servere grønne og plantebaserede retter, som udfordrer elevernes smagssanser.
"Det gør vi, fordi jeg tror på, det er fremtidens måde at spise på.
Det er sundt og miljøbevidst - og de værdier vil vi gerne give videre til eleverne" siger køkkenleder Anne Pedersen.
"Som en del af dagligdagen gør vi også en stor dyd ud af at undgå madspild og træffe bæredygtige beslutninger sammen med eleverne" tilføjer Anne Pedersen.
ELEVER I KØKKENET
Vi har fortsat vores elever med i køkkenet på skift henover et skoleår. Maden er en stor del af hverdagen på en efterskole, og den del vil vi gerne inddrage vores elever i. Derfor er alle elever med i køkkenet en uge i løbet af et skoleår. Det skaber gode samtaler omkring kost, klima og sundhed, som vi mener er værdifulde for eleverne.
Comments