Dato: 14/11/2018
Forfatter: Malene Ringgaard

Landmand og strømforsyninger

I denne uge ser skemaet helt anderledes ud for vores 9. klasser. Alt normalt undervisning er fjernet fra skemaet og byttet ud med naturfag.

Vi forbereder os til eksamen

Camilla Stougaard og Freja Ternholm Jensen går begge i 9. klasse på Vesterlund Efterskole. Begge skal de i gang med at skrive opgaver om landbrug og energi.

”I denne uge har vi naturfagsuge, hvor vi forbereder os til eksamen til sommer, hvis faget altså bliver trukket ud. Mandag var vi derfor på besøg hos en landmand, hvor vi så og hørte om landbruget. I dag har vi været i Tange, hvor vi så den jyske højderyg fra istiden og var på Energi Museet” fortæller pigerne.

”På Energi Museet har vi både set dampmaskiner, noget med vandkraft og noget med lyn. Vi har også set hvordan Gudenåen skaber energi” forklarer Camilla og Freja. ”I mandags skulle vi skrive en problemformulering ned og i morgen skal vi så gå i gang med at skrive opgaven” afslutter pigerne.

Også Emma Neumann Ramussen var med på tur. Det er bl.a. hende, som har taget billederne fra lyneksperimenterne. Alle er de enige om, at det faktisk er en ret sjov og spændende uge.