Dato: 22/02/2019
Forfatter: Esben Dan

Kaiserwetter og perfekte pister

Mandag den 4. februar kørte fire busser mod Sankt Johann Im Pongau i de Østrigske alper. 172 forventningsfulde elever var mere end klar til 5 dage på ski eller snowboard.

18 timer i bus er lang tid, men med spillekort, musik, en god film og en omgang hyggeligt samvær, var det intet problem.

Vi ankom tidligt til Jugendgästehaus Schlosshof, hvor samtlige elever fik morgenmand, klædt om til ski tøj, for dernæst at blive hentet med skibusser.

7 begynderhold startede formiddagen ud med skiundervisning. Samtlige begyndere mærkede for første gang adrenalinen, da de for første gang forsøgte sig med børnebakkerne. ”Hvilken optimisme og engagement begynderne havde”.

De mere erfarne skiløbere tog på en guidet tur rundt i Alpendorfs og Wagrains fantastiske skiområde med Vesterlunds lærere.

Efter en fantastisk første dag på ski, var det en flok trætte, men glade elever der kom tilbage til Schlosshof. Snakken og glæden ved skiløbet var fantastisk, hvilket blev underbygget af de sjove historier og de mange succesoplevelser.

Onsdag og torsdag var der skiundervisning for begynderholdene om formiddagen, hvor alt fra korrekt skiposition til parallelle ski blev trænet. Samtlige nybegyndere kunne efter 3 dage med skiundervisning stå på en blå pist, hvilket mange ikke havde regnet med de kunne.

De mere erfarne skiløbere har ligeledes fået undervisning. Nogle har trænet stavisæt, kortsving, mens enkelte hold prøvede kræfter med offpist, i selskab med en skiinstruktør. De erfarne skihold, har fået videreudviklet deres skifærdigheder, hvilket kunne ses på deres kontrol og teknik resten af ugen. ”Der er stor ros fra de Østrigske skiinstruktører, som virkelig har givet eleverne skifærdigheder”.

Både onsdag og torsdag aften gik snakken højlydt hjemme på Schlosshof. Der blev uddelt sjove historier eleverne imellem, hvilket resulterede i høj latter og godt humør.