Dato: 19/12/2018
Forfatter: (elev) Signe Boe og Julie Kruse

Jul på Vesterlund

Tradition tro blev der igen i år afholdt julearrangement på Vesterlund efterskole. Elever og lærere fra hold tre og fire, havde arrangeret en hyggelig aften med en masse sjove juleaktiviteter.

Efter fredagens sidste boglige modul mødtes alle elever i spisesalen. Her blev vi introduceret for den første aktivitet, pakkeleg. Alle elever fik en halv time til at finde en gave at byde ind med. Efter en time med grin og terningekast, gik elever tilbage til deres værelser med alt fra marsbar til popcorn og tandpasta og underbukser.

Nu havde eleverne endnu en halv time at gøre sig klar til den store julefrokost. I spisesalen, som i mellemtiden var pyntet fint op til jul, kom eleverne i deres fineste røde og grønne juletøj. En del havde været kreative, og havde pyntet sig med lyskæder og andet julepynt fra værelset.

Derefter ventede der eleverne den helt store julefrokost. Maden bestod bl.a. af flere forskellige slags fisk, frikadeller, medister, salater, varm leverpostej, friskbagt brød og ostebord til dessert.

Under maden blev der sunget flere forskellige julesange. Her blev sunget de traditionelle, og de mere utraditionelle, som lærer-Anthons julehit “hot jul”.

Da eleverne var propmætte fortsatte programmet med julekonkurrencer. Konkurrencerne bestod bl.a. i, hvem der kunne have flest pebernødder i munden, og hvem der kunne spise flest æbleskiver.

Julens nøddeknækker og julens madglade gik til Victor Kjeldsen og Asbjørn.

Den hyggelige aften sluttede af med fælles juleklip i opvisningshallen. Alle gangene kom med deres bud på julepynt til det store juletræ. Efter en afstemning blev det tydeligt at Kvist nord havde lavet den flotteste topstjerne, og vest det flotteste stykke julepynt.

Vi dansede om det pyntede juletræ, og sang julesange.

Det var nogle trætte juleglade elever, som gik fra opvisningshallen og i seng den aften. Vi takker for en hyggelig aften.