Dato: 18/01/2019
Forfatter: (elev) Anna Margitte Høeg Wiis og Lasse Duedahl Slot

Hvordan er det at have IT-værksted på Vesterlund Efterskole

På Vesterlund Efterskole har vi et fordybelsesfag, der hedder IT-værksted.

I IT-værksted laver vi mange forskellige ting. I starten af året, lærte vi at bruge de forskellige apps, som indgår i faget/undervisningen. Vi har lært at bruge noget, der hedder ’Sublime text’. Sublime er et program, hvor man skriver koder, så man kan lave sin egen hjemmeside og spil fra bunden af. Vi lærer om, hvordan man sætter en hel hjemmeside op ved brug af mange forskellige koder. Det er utrolig spændende og aldrig kedeligt.

En Super lærer

Til timerne lærer man altid noget nyt og bliver også hver gang bedre. Hvis det går helt galt for en eller bliver det bliver udfordrende, er Michael Kang der altid til at hjælpe. Kang er læren i faget. Han er utrolig god til IT og er en super lærer, der er god til at lære fra sig, så det er bestemt også fedt at komme til IT, når man ved han er der.

Alle de ting vi laver i IT-værkstedsstimerne er meget frie, vi leger selv meget med tingene. Når vi først har fået koderne til at lave de forskellige ting så som farverne i spillet, baggrund, billeder (hvis man vil have det ind), bokseopdeling på hjemmeside osv. så er det ”hands on” og selv arbejde. Vi lærer altså en hel del om alt det, der egentlig er bag hjemmesider.

Det er ikke kun programmering

I IT-værksted sidder vi ikke kun og programmere og designer hjemmesider, vi har set film som giver et indblik i, hvad man kan bruge det til i fremtiden og hvordan IT-verdenen udvikler sig.

Vi valgte faget for at prøve noget nyt og for at udforske kodning, da vi synes det lød vildt fedt.

Er du kommende Vesterlunder?

Vi synes helt klart det er noget de kommende 10. klasser på Vesterlund Efterskole, burde vælge som fordybelsesfag, både piger og drenge. Man skal vælge det, hvis man bare har den mindste interesse indenfor programmering, spil- og hjemmesidedesign. Man kan sagtens vælge det selvom, man måske ikke er den bedste til computere, hvis man vil blive bedre, er det klart noget at vælge og en vildt god mulighed at få med på vejen. Som sagt lærer man så mange forskellige ting, som man måske slet ikke vidste lå bag alt IT.