Dato: 02/11/2018
Forfatter: Malene Ringgaard

Halloween på VE

Selvom det først var i går aftes, kalenderen sagde alle helgens aften, fejrede vi her på Vesterlund allerede i fredags Halloween, hvor alle elever var samlet på skolen inden træningsweekend.

Elever og lærere fra hold 1 og hold 2 havde i ugerne optil planlagt en aften for resten af elevholdet og sendt en uhyggelig invitation ud.

Efter fredagens sidste undervisningsmodul mødtes vi i spejlsalen, og en håndfuld elever præsenterede og instruerede med stor gejst græskarudskæring. I højtalerne lød Michael Jacksons hit Thriller og andre numre, som fik os i den helt rette stemning. I hver FUT-gruppe blev der udskåret kreative græskar, både klassiske og med mere avantgarde udtryk. Der var lovet kåringer og præmier, så der blev lagt arbejde i.

I mellemtiden havde en anden flok elever pyntet flot op i spisesalen og eleverne havde i køkkenet bestilt uhyggelig pizza med grøn og blå spaghetti, spøgelsesost, pølsefingre, blod på kanderne m.m. Det var en succes hos resten af eleverne, som mødte op til middagen udklædt og sminket.

Efter maden var der præmieoverrækkelse – 3 forskellige titler i græskarudskæring, og derudover den præmie til bedstudklædte pige og dreng. Her løb Sofie Stausbøl-Grøn og Christian Valdemar Frederiksen med sejren.

Herefter blev der i spisesalen ryddet pænt op og eleverne gjorde klar til sidste del af arrangementet: Mørket havde sneget sig ind over Vesterlund og en gruppe elever havde gemt sig på en rute rundt om skolen – med uhyggelige klovnemasker på. Det var tid til natløb!

I grupper blev elevholdet sendt af sted på ruten, og der kunne høres skræmte stemmer og skrig over hele byen. Lige som eleverne nåede friluftspladsen og troede, at de var ved at være hjemme i sikkerhed, sprang lærer William frem med en motorsav! Selv de hårdeste elever indrømmede, at de blev forskrækkede – i hvert fald bare lidt.

Efter natløbet fik alle pulsen ned og hvad der før var uhyggeligt, var nemmere at grine af, når man var tilbage indendøre. Køkkenet havde sørget for lækre cupcakes med flagermus, som kunne spises mens aftenen blev vendt inden sengetid.

Det var en aften som både elever og lærere nød. Alle elever legede med og gav den gas og vi glæder os allerede til næste arrangement sammen.