Liv og glade dage

HVERDAG

Der er ingen fremtid i at bruge nutiden på at ærgre sig over fortiden, derfor gælder det om at få noget ud af efterskoleopholdet. På Vesterlund Efterskole har vi et meget højt aktivitetsniveau, her er der ingen dage der er ens. Det handler derfor om at nyde hvert minut, for inden du får set dig om, er der gået et skoleår.

Drengedag-103

Du keder dig ikke

Dagsprogram

Hver morgen når du kl. 6.55 skal spise morgenmad, vil du møde et godmorgen fra viceforstander Ole Kirk. Det er nemlig ham, der hver morgen spiser morgenmad med eleverne og giver eventuelle beskeder. Det er også ham du skal melde dig syg hos, hvis det er tilfældet. Morgenmaden er selvfølgelig obligatorisk, ligesom de øvrige to måltider, så du får energi til resten af dagen. Du kan læse mere om skolens kostpolitik her

Herefter er der morgenoprydning på værelset og så kan undervisningen begynde kl. 7.45. Vi har timer frem til kl.17.15, selvfølgelig afbrudt af pauser med forfriskninger, middagsmad og en middagspause.

I undervisningen vil opleve dygtige og engagerede lærere og en målrettet undervisning. Dette gælder både i vores boglige undervisning, som i vores valg- og profilfag.

Din hverdag vil være præget af vores tre profilfag gymnastik, friluftsliv og musik / sang. Derudover vælger du de valgfag, som har din interesse. På den måde sigter vi efter at sammensætte det skema og den hverdag, som du gerne vil have. Du kan læse mere om vores forskellige valgfag her

Når vi har spist aftensmad kl. 17.45, hjælper vi hinanden med at rydde op og gøre rent forskellige områder på skolen, på den måde er lokalerne igen klar morgendagens undervisning.

Hygge, sjov og fordybelse

LEKTIELÆSNING OG AFTNERNE

Vesterlund Efterskole er en gymnasieforberedende skole, derfor vægter vi selvfølgelig lektielæsningen. Når aftenrengøringen er klaret er der en times lektielæsning. Det kan foregå alene på værelset eller sammen med en kammerat i vores lektiecafé.

Hver aften, mandag til torsdag, kan du få hjælp til dine lektier af de lærere der har tilsyn. Det foregår i vores lektiecafé. Du kan også vælge et valgfag, som hedder lektiehjælp.

Travlt? Ja – men der er selvfølgelig også tid til at hygge dig med dine kammerater.

Når lektielæsningen er klaret, kan du hygge dig med dine kammerater og de lærere der har tilsyn. Ofte vil der blive arrangeret forskellige aktiviteter, som du helt frivilligt kan deltage i. Det kan være alt fra en badmintonkamp i hallen eller spring i centeret til kakao og hygge i spisesalen.

Kl.22.00 siger I godnat til hinanden og går på værelserne og kl. 22.45 slukkes lyset.

Skolens trådløse internet vil være tilgængeligt fra morgen til aften, men slukket om natten.