gymnastik på vesterlund

En Gymnastik Efterskole af høj klasse

Gymnastikken skaber et stærkt fællesskab og giver udfordringer til den enkelte. Eleverne udfordres på deres pågældende niveau, for målsætningen er klar: ALLE skal opleve, at gymnastikken og fællesskabet rykker for vildt!
Med gymnastikken på Vesterlund Efterskole får du en alsidig træning samt forbedring af din grundform, alt imens at oplevelserne strømmer ind.

I efteråret træner vi kroppens udholdenhed, styrke, koordination og danner forudsætningerne for arbejdet med vores fælles opvisning.

I forårsmånederne rejser vi landet rundt med vores gymnastikopvisning, som vi fremviser ca. 25 gange. Opvisningen er et stort fælles projekt for hele elevholdet, hvor alle er en vigtig brik i det enorme puslespil.

På Vesterlund Efterskole skal du have 4 timers obligatorisk gymnastik om ugen, samt opvisningstræning i 6 træningsweekender. Derudover kan du vælge blandt en bred vifte af forskellige gymnastiske valgfag, for at målrette og forbedre netop DIN gymnastik.

7Q4A4320

sammen gør vi det

FÆLLESGYMNASTIK

På Vesterlund Efterskole har man fællesgymnastik to gange i ugen. Timerne kan både være med fællestræning – drenge og pige sammen, men kan også være opdelt mellem kønnene. I fællesgymnastik arbejder vi med at give eleverne basisfærdigheder inden for rytmisk grundgymnastik, kondition, koordination, styrke samt forbereder eleverne til opvisningsturneen i foråret.

I timerne lægger vi stor vægt på fællesskab og glæden ved bevægelse gennem leg. I fællesgymnastik lærer eleverne at omgås, svede og samarbejde med hinanden, hvilket er gode byggesten for et godt efterskoleår.

Jo mere man giver, des mere får man igen!

Grand Prix, TeamGym, Tumbling, Basisspring og pige rytme

Gymnastiklinje

På Vesterlund Efterskole har alle mulighed for at vælge gymnastiklinje. I ymnastiklinjen specialiserer man sig i den enkelte gymnastik-disciplin. Ved at vælge gymnastiklinje deltager man også i eventuelle konkurrencer i Grand Prix, TeamGym og Tumbling. Man kan kun vælge en form for gymnastiklinje, dog er der rig mulighed for at prøve kræfter med andre discipliner i vores valgfagstilbud. Du kan vælge mellem følgende fag i gymnastiklinje:

  • Basisspring
  • Dans
  • Grand Prix
  • Pige Rytme
  • TeamGym
  • Tumbling

Resultatet af det hårde arbejde

Opvisninger

Hvert forår tager vi rundt og viser vores gymnastikopvisning i hele Danmark og for rigtig mange mennesker.

Vesterlund er kendt, ja nærmest berømt for sine opvisninger, som er af meget høj klasse.
Vi begynder så småt at arbejde med opvisningsprogrammet i november, både i fællesgymnastik og i planlagte weekender. Når vi kommer tilbage efter juleferien, går vi for alvor i gang med målrettet undervisning i gymnastik til opvisningsprogrammet.

Flere weekender i træk kører vi i bus fra egn til egn i Danmark. Det er næsten som at leve et cirkusliv. Tidligt op, spise morgenmad, pakke bus med redskaber og proviant, køre kort eller langt, pakke redskaber ud, varme op – og så på gulvet og fyre den af!

Bagefter skal der pakkes sammen, pakkes bus, hilses på familie eller venner, ind i busserne og op med benene. Måske skal vi videre til en ny opvisning, hvor det hele gentager sig, eller vi tager tilbage til Vesterlund til god mad, massage af ømme muskler, fodbad, varm te og hygge.

I opvisningssiden kommer vi endnu tættere på hinanden. Det er her, vi for alvor finder ud, hvad godt kammeratskab er. Finder ud af hvor vigtigt det er, at alle hjælper til både med at læsse af, pakke ud og rydde op. Alle elever er selvfølgelig med til opvisningerne – uanset om man er super gymnast eller ej. Det er faktisk det “fede”, at uanset hvor dygtig man er til gymnastik og spring, så er man en nødvendig del af opvisningen. Det eneste det kræver er, at alle og enhver vil! Til opvisningerne løfter vi i flok.

Book en tid og læg vejen forbi

Vi glæder os til at vise dig og dine forældre rundt på skolen, hvor du kan møde vores elever, se faciliteterne og få en snak med vores forstander.

Vesterlundvej 33 / 7323 Give / Tel: 75 73 61 11 / kontor@vesterlund-efterskole.dk