Nyheder

Dato: 02/03/2018
Forfatter: Vesterlund Efterskole

Nu går det løs

Gal eller genial gymnastikopvisning?

Fredag aften går elevholdet 17/18 for første gang på gulvet, når de indleder opvisningssæsonen med det første af 24 shows spredt over det meste af Jylland og Fyn.

Efter utallige timer på træningsgulvet er det endelig tid til gymnastikopvisningerne, som for mange elever er et af de absolutte højdepunkter i efterskoleåret på Vesterlund.

– Eleverne ser virkelig frem til opvisningssæsonen, og de har gjort sig umage for at skabe et show, der vil få taget til at løfte sig og imponere publikum, fortæller Ida-Marie Pedersen og Michelle Bengtsen, der er en del af koreografteamet.

Showet har fået titlen ”Gal eller genial”, og målet med showet er at få publikum til at undre sig og reflektere over, hvad der i grunden er gal, og hvad der er genial. Måske er det gale faktisk det geniale?, spørger Ida-Marie Pedersen og Michelle Bengtsen retorisk.

”Gal eller genial” showet kommer ikke med et endegyldigt svar, men det er elevernes håb, at de kan skabe en forundring blandt publikum og skubbe til normerne, så det bliver mere acceptabelt at gøre tingene anderledes.

– For os handler showet om, at vi ikke altid skal følge normen. Det er ok at være ”gal” engang imellem, for mange gange bliver det gale genialt. Vi skal altså turde at gøre tingene anderledes, og det glæder vi os til at vise i de i alt 24 opvisninger, vi skal lave i marts og april, fortæller Maja Piper, Frederikke Foget og Lisa Rahbek.

Oplev showet ”Gal eller genial”

Showet ”Gal eller genial” har premiere fredag aften, men der er masser af muligheder for at opleve gymnastikopvisningen, og Ida-Marie Pedersen og Michelle Bengtsen er sikre på, at det bliver en oplevelse for livet.

– Eleverne har knoklet hele skoleåret, og springene, de rytmiske serier og fortællingen sidder lige i skabet. Elevholdet 17/18 har skabt deres helt eget udtryk i showet, og vi er sikre på, at publikum får en fantastisk oplevelse, hvor de bagefter vil sidde tilbage med deres helt egen fortolkning og forståelse af showet.

Vil du opleve ”Gal eller genial”, har du 24 chancer.

Se alle datoer i kalenderen https://vesterlund-efterskole.dk/aktuelt/kalender/

Mange gange bliver det gale genialt

For roomies-pigerne Maja Piper, Frederikke Foget og Lisa Rahbek er opvisningerne i forårsmånederne det absolutte højdepunkt i efterskoleåret. Pigerne elsker gymnastik, og de har sammen med elevholdet givet den maksimal gas i gymnastikugen.

– Vi er virkelig blevet tæsket igennem i hele ugen, hvor vi har trænet gymnastik fra morgen til aften. I går var vi først færdige klokken halv elleve. Det er hårdt, men også super fedt at grine og svede sammen, når vi virkelig er pressede.

– I gymnastikugen handler det især om at få hele opvisningen til at hænge sammen som ét stort show. Så vi træner overgangene mellem de forskellige serier igen og igen, og det hele skal nok fungere, når vi i aften har premiere på showet ”Gal eller Genial”.

– For os handler showet om, at vi ikke altid skal følge normen. Det er ok at være ”gal” engang imellem, for mange gange bliver det gale genialt. Men vi skal turde at være anderledes, og det glæder vi os til at vise i de i alt 24 opvisninger, vi skal lave i marts og april.

– Det bliver så fedt, men vi er også lidt nervøse, for Vesterlund Efterskole er kendt for flotte opvisninger. Der er lidt pres på, men vi har i hvert fald gjort vores bedste for at skabe et fedt og anderledes show, der ikke er set før, og vi håber, at publikum får en god oplevelse.

Fortalt af Maja Piper, Frederikke Foget og Lisa Rahbek.

Gymnastikopvisningerne er højdepunktet for Sofie

16-årige Sofie Skærlund Petersen har dyrket gymnastik på lokale foreningshold og landsdelshold lige så længe, hun kan huske, og for den rytmeglade pige fra Skærbæk er gymnastikopvisningerne klart et af de aller største højdepunkter i efterskoleåret.

– Jeg har set frem til gymnastikopvisningerne, lige siden jeg for flere år siden blev optaget på Vesterlund Efterskole. I aften går det endelig løs, og jeg glæder mig helt vildt.

– I hele ugen har vi kun trænet gymnastik. Vi har styr på alle serierne, men det har været vigtigt at træne alle overgange mellem serierne, så hele showet hænger sammen som en stor helhed.

– Showet hedder ”Gal eller genial”, og det er meget anderledes, end det jeg har prøvet før. Jeg tror, at publikum vil synes, at det er spændende at se på, og forhåbentligt får det alle til at undre sig og tænke over, hvad der i grunden er gal, og hvad der er genialt.

– Gymnastikopvisningerne er et kæmpe projekt, vi løfter sammen, og det er fedt at være en del af noget større. Jeg kan mærke, at det styrker sammenholdet og fællesskabet.

Fortalt af Sofie Skærlund Pedersen

Genial opvisning med ekstra skrue

For Oliver Nørris Olsen og Rasmus Glud Christensen betyder gymnastikken alt, og de to talentfulde drenge, der begge er med i landsholdets bruttotrup for juniordrenge, glæder sig til at forene deres individuelle færdigheder i fællesskabet og skabe et fantastisk show.

– Gymnastikken er vores største interesse, og vi kan godt lide, at der både er fokus på individuelle færdigheder og fællesskabet. Til opvisningerne arbejder vi sammen som et stort hold, hvor alle skal yde deres aller bedste. Det er fedt og giver et fantastisk sammenhold.

– Det er sejt at løfte så stort et projekt sammen, men det er også fedt, at vi kan få lov til at vise de spring, vi har lært. Lærerne har været dygtige til at sætte overliggeren højt, så vi har virkelig udviklet os i løbet af året. Det glæder vi os til at vise publikum.

– Showet hedder ”Gal eller Genial”, og for os handler det om, at vi skal turde at bryde normerne og gøre noget anderledes. Det kan godt være, det er lidt mærkeligt i starten, men måske er idéen så sindssyg genial, at den til sidst bliver normen. Vi håber, at vi kan få publikum til at spekulere lidt over det, og ellers vil vi bare gerne give dem den fedeste oplevelse.

Fortalt af Oliver Nørris Olsen og Rasmus Glud Christensen

Roomies glæder sig til gymnastikopvisningerne

”Gal eller genial” er den vildeste og mest komplekse gymnastikopvisning Katrine Rud og Julie Mouridsen nogensinde har lavet, og de to gymnastiktøser glæder sig til alle 24 opvisninger.

– Det er et sindssygt fedt show og virkelig nytænkende. Vi tror, at publikum vil undre sig lidt, men forhåbentligt får showet dem til at tænke over, hvad der i grunden er genialt. Måske er det mest gale genialt?

– Første opvisning er i aften, og i hele ugen har vi trænet som vanvittige for at få showet til hænge sammen og skabe nogle glidende overgange mellem de forskellige serier. Det har været hårdt fysisk men også psykisk, for der har været meget ventetid, og indimellem har det været svært at se sammenhængen. Men efter at vi har gennemspillet det nogle gange, giver det altså god mening.

– Vi håber på, at publikum bliver glade af at se showet, og at de tænker over budskabet. For det er meget mere end bare nogle forskellige serier, der er sat sammen. Vi har i hvert fald lært en masse og fået et endnu stærkere fællesskab på elevholdet i løbet af gymnastikugen, og det tror vi faktisk publikum kan mærke.

Fortalt af Katrine Rud og Julie Mouridsen

Afslutningen på opvisningen giver det vildeste sug

Selvom fælleskabet i gymnastikken betyder allermest for Marcus Simonsen og Mads Glerup, drømmer de begge om at udvikle deres skills og på sigt komme i betragtning til landsholdet i TeamGym eller Tumbling eller DGI’s Verdenshold. Gymnastikåret på Vesterlund er et skridt i den rigtige retning, og begge drenge glæder sig til at vise, hvad de har lært i showet ”Gal eller genial”.

– ”Gal eller genial” er et meget anderledes tema for en gymnastikopvisning, og vi håber, at vi kan få publikum til at undre sig og fundere over, hvad der i grunden er gal eller genial. Vi glæder os i hvert fald rigtigt meget, og vi satser på, at vi som hold kan imponere publikum og give dem en god oplevelse.

– Der sker nogle ret crazy ting i showet, hvor vi har tænkt ud af boksen og turdet gøre det anderledes. Det tror vi på skaber en wauw effekt og et fedt momentum. I hvert fald har vi det fedt med at lave det, og gymnastikugen har i den grad udviklet vores fællesskab.

– Vi glæder os selvfølgelig til at fyre den af på gulvet, men vi ser også frem til afslutningssangene, hvor vi står forpustede skuldre mod skuldre og kan mærke hinandens varme, ånde og adrenalin. Det bliver fedt og måske lidt rørende.

Fortalt af Marcus Simonsen og Mads Glerup