Nyheder

Dato: 05/04/2019
Forfatter: Malene Ringgaard

Forum Horsens 2019 var magisk

Solens morgenstråler rammer himmelen og farver den rød. Fuglene synger og forårets tydelige tegn byder dagen velkommen. Alt er stille på Vesterlund, eleverne har fået lov til at sove længe og samle kræfter. I dag skal slaget stå.

Det er en anderledes morgen, end de utallige mange andre på et efterskoleår. I dag er det ikke søvndrukne teenager, der møder op til morgenmad. I dag er der smil og allerede nu kan man mærke en begyndende spænding. I dag gælder det – efterskolestævnet i Forum Horsens.

Klargøringen

Kl.8.45 starter dagens træning, gymnastiklærerne er lige så spændte, som eleverne. ”I dag kulminerer opvisningen. Personligt synes jeg, det er den vigtigste opvisning, vi har på året” indleder Lars Nørregaard, da træningen starter.

Efter en grundig opvarmning køres programmet igennem en sidste gang, så alt står knivskarpt, når de senere på dagen indtager gulvet. Endelig skal de sidste redskaber pakkes i traileren, de sidste kølletricks øves og springomgangene stilles op. Nu er alt parat.

F**k janteloven

Med frokosten i maverne drager alle af sted til Forum i højt humør. Traditionen tro var der fælles indmarch for alle efterskoler, og som tilskuer kan det sagtens give kuldegysninger, når skolerne bliver præsenteret og gør deres entré.

Endnu en tradition til efterskolestævnet, er den mentale opvarmning, som Lars Nørregaard altid står for. Stille og roligt gennemgår han opvisningen, mens eleverne fokuserer på netop deres opgaver undervejs. Nu er de klar til den fysiske opvarmning, hvor stemningen også skal i top.

Efterskolestævnet i Forum Horsens kan noget ganske særligt. Alle er fuldstændig klar over, at der i hallen ved siden af, sidder spændte publikummer, som alle har store forventninger til Vesterlund efterskole. De fleste af vores gymnastiklærere, har selv gået på Vesterlund og ved hvilken oplevelse det er, at stå på netop det gulv, til netop det stævne.

”Jeg husker tydeligt, at i netop denne øvelse” Anthon Khorami står i en gymnastisk position ”en øvelse, fra den drengeserie jeg havde, da jeg gik på Vesterlund – der tænkte jeg, F**k hvor er det fedt det her. Jeg kiggede op, og jeg nød det. Så husk det; kig op og nyd det!”

”Fuck Janteloven” havde Carina Bangsø sagt et par dage forinden, ”I skal være stolte, når I går på gulvet!” – Og med flere peptalks i bagagen kunne kampråbet nu sættes i gang. Brøl og highfives blev delt ud. En sitrende glædens boblende intensitet herskede hos eleverne. De var klar!

Årets hidtil bedste opvisning

Der var en intens stemning på gulvet. Eleverne brugte alle kræfter og leverede en fantastisk opvisning. Aldrig har de haft så meget udtryk i deres ansigter, aldrig har de sprunget så flot og aldrig har lærerne været så stolte af dem, som til netop opvisningen her. Alle lærerne roste elevholdet til skyerne og det var dem velfortjent.

”Hold kæft hvor er jeg stolt af jer. Det er min sidste gang i Forum det her, og hvor er jeg glad for, at det netop lige nøjagtig er jer” siger Ole Kirk stolt, mens han breder armene ud, som skulle han give dem alle et kram på en gang. ”Og det er dine børn Ole” tilføjer Anne Nyhus, der selv både er enormt stolt af elevernes præstation og en lille smule berørt af, at det for hende også var sidste gang til efterskolestævnet.

Efterskolestævnet i Forum Horsens 2019 var magisk – tak for oplevelsen!