Dato: 19/06/2020
Forfatter: Esben Dan

Musik, fællesskab og festivalstemning

Festilund 2020

Eleverne står og venter i spænding på, at festivalpladsen åbner. Den euforiske festivalstemning med lyden af fed musik og syngende efterskolelever, var lige på trapperne. I mens havde festivaludvalget klargjort og tilrettelagt et hæsblæsende program med live musik, live karaoke, sjove og udfordrende havespil og masser af god festivalmad.

Mandag d. 8. juni kl. 13.30 åbnede teltpladsen midt på skolen store græsplæne for de forventningsfulde festivaldeltagere. Telte, festivalstole, højtalere og en stor mængde energi, spredte sig rundt på teltpladsen, alt i mens skolens ansatte gjorde klar til åbningen af festivalpladsen.

Eleverne ventede i spænding, dørmændene stod klar med armbånd, og enkelte blev endda kropsvisiteret. FESTILUND 2020 blev åbnet med et brag, hvor The Staff spillede, ”Det er den dejligste morgen” af Gnags, for fuld udblæsning.

Siden Covid-19 gjorde sin indtræden tilbage i marts måned, har eleverne haft mulighed for at vælge to forskellige Master Classes. I den forbindelse valgte en gruppe elever at fordybe sig i musikken. Deres mange timer i musiklokalet kulminerede med optræden på scenen, med et ellevildt publikum foran sig – naturligvis med afstand. Det var magisk og eleverne gjorde virkelig deres til, at denne aften blev uforglemmelig. “Glæder mig allermest til at komme op på scenen og spille for alle de andre”, udtalte Kristoffer Nørremose.

Program:

• The Staff
  • The Master Class
  • DJ Inzane
  • William Wester Band
  • Nicklas Sahl
  • Thunder Power

Efter The Master Class havde eleverne mulighed for live karaoke, hvor vores to musiklærere Markus og William spillede til. Det var humoristiske og begivenhedsrige indslag, som virkelig gav smil på læberne rundt omkring på græsplænen. Der blev sunget og danset til den helt store guldmedalje.

Sideløbende med koncerterne var plænen omdannet til en hyggelig festivalplads med havespil og sjove aktiviteter i alle former. Der var blandt andet det muntre køkken, kongespil, popcorn, slush ice og meget mere. Det gav en helt unik stemning rundt på plænen, hvilket eleverne nød. “Sammenhold og at mærke det lærerne har gjort for os, nu hvor vi har mistet så meget”, udtaler Alberte Kamp med et kæmpe smil på læberne. Dejligt at se elevholdet 19/20 skabe minder i fællesskab og nyde hinandens selskab.

Musiklærer William Wester havde set frem til denne aften og glædede sig helt vildt. Med sit nye album på trapperne gjorde han og bandet et magisk indtog, samt spredte en hyggelig og euforisk stemning rundt på festivalpladsen. Med numre som ”E45” og ”Holder du igen”, suppleret af syngene elever, gjorde det dagen endnu bedre. “Mærke stemningen, have det sjovt og nyde de sidste 3 uger”, siger Julie Aamand.

Som afslutning på en dag med live koncerter havde festivaludvalget i samarbejde med forstander Søren en overraskelse gemt i ærmet. For et stykke tid siden skrev Søren ind til Sangskriver på P3, som i samarbejde med Nicklas Sahl skrev sangen ”I’ll see you on the other side”. Sangen er skrevet til elevholdet 19/20 som beskriver efterskolelivet, men samtidig fortæller lidt omkring det der venter elevholdet på den anden side. Det var virkelig et yndefuldt og smukt øjeblik, samtidig med at solen gik ned bagved en fyldt festivalplads.

For at fuldende et magisk koncertprogram, havde festivaludvalget arrangeret, at mobildiskoteket Thunder Power skulle afslutte denne dag med høj musik og tung bas. De 3 unge DJ’s hoppede og skrålede, mens eleverne dansede og sang med på ungdommens musik. Undervejs var flere elever på scenen, for at give den gas med dansetrin, for netop at fuldende en et helt igennem unikt festivalprogram.