Dato: 23/02/2019
Forfatter: (elev) Anna Wiis og Andreas Østergaard

Fastelavn på Vesterlund Efterskole

Fredag den 22. februar 2019 blev der afholdt fastelavn på Vesterlund Efterskole. Hold 7 og 8 havde planlagt en fredag aften, der stod i fastelavns navn. Eleverne havde gjort sig klar på værelserne og var klar klokken 16:30 til at udsmykke deres bord og tønde sammen med deres hold. Senere på aftenen ville vinderen blive kåret til den smukkeste udsmykning af bord og tønde.

Da klokken blev 17:30, sad alle hold ved deres flotte dekorerede borde med sultne maver. Menuen stod på lækre ovnbagte kartofler, saftig kylling og en stor grøn salatbar.

Efter maden var hold 7 og 8 klar til at skyde fastelavnsfesten i gang. Alle blev samlet i gammel springsal, hvor sløret blev løftet for legene.

Aktivitetsrådet stod klar på scenen og præsenterede de forskellige lege, de nøje havde planlagt.

Eleverne var igennem lidt af hvert, først en gulvaktivitet, der krævede råstyrke og ikke mindst sammenhold… nemlig bondemandens gulerødder. Efterfulgt af en omgang udviklet stoledans. Elever var slet ikke færdige med at danse, de dansede direkte over i en åh boogie boogie, som blev danset helt ud i skolens mørkeste kroge, som blev lyst op af elevernes glade smil og strålende humør. Efter eleverne fik danset, havde Buster Bergman gemt sig som den sorte kat i en tønde.

Så satte Mads Warming Vesterlunds udviklet gemmeleg i gang. I stedet for at der er én finder, er der én gemmer, som i dette tilfælde var den spydige sorte kat, Buster. Når man havde fundet Buster, skulle man gemme sig sammen med ham. Da der var gået lidt tid, ville der stå en tilbage, der var gået hen og blevet den store taber af legen. Aftenens sidste aktivitet var selvfølgelig katten af tønden. Der var dog ikke en sort kat i tønden, men lækre karameller til de sliksultne og udmattede Vesterlundbørn. Under slagene var der dog lidt udfordringer med battene, da eleverne var så stærke. Battene knækkede en efter en, men lærerene fandt hurtigt andre løsninger for et bat. Da tønderne var slået til gulvet og kattedronningen og kattekongen var blevet fundet, myldrede børnene til fastelavnsboller, kakao og dagens kåringer. Kåringen for bedste pige udklædning gik til Olivia Axelgaard og Nicoline Nielsen, og bedste drenge udklædning til Victor Kjeldsen og Esben Kjær – stort tillykke til vinderne. Til slut gik hold 7 og 8 i fuld sving med oprydning og aftenen var på vej til sin ende. Eleverne gik trætte i seng efter en lang og vellykket aften med smil, glæde og godt humør.