Nyheder

Dato: 25/04/2016
Forfatter: Malene Ringgaard

top

TAK for en god sæson

Galla

For sidste gang i år var vores  vinylgulv rullet ud. Denne gang ikke i vores egen idrætshal, men i Forum Horsens. Et stort stort bagtæppe skærmede af og agerede kulisse. Projektørlamperne, som var hængt op, gav den sidste finish, til det der skulle danne ramme om årets Gymnastikgalla 2016.

Galla2016_115_Lowres-1024x683

Galla2016_097_Lowres-1024x684

Gymnastikgalla er en tilbagevendende begivenhed, som vi i samarbejde med Flemming Efterskole arrangerer. Om samarbejdet fortæller Anne Nyhus; “Vesterlund og Flemming har et tæt og frugtbart samarbejde, som rækker langt tilbage i tiden. Det har altid været til stor glæde. Det er en kæmpe inspiration at have et samarbejde, som bygger på at vi hver især har stor respekt for hinandens skolevirksomhed. Samarbejdet er i øvrigt gavnligt i flere sammenhænge fordi det understreger, at selvom vi er hinandens konkurrenter, så er vi også hinandens bedste sparringspartnere. Med gallaen løfter vi et meget flot og ambitiøst projekt, som vi som enkelt skole vanskeligt kan gabe over.”

For elevernes vedkommende var opvisningen ved Gymnastikgalla enden på det projekt, som de fra efterskoleopholdets start har arbejdet så flittigt med. Derfor var det også med en smule vemodighed, at eleverne gjorde sig klar til opvisningen. “I dag skal vi lave vores sidste opvisning, og det er lidt trist, for vi ville gerne have lavet mange flere – eller jeg ville i hvert fald gerne” erklærede Laura Hell Ravn. “Det har været fedt at være på turné med Vesterlund. Opvarmningerne, gejsten og kampråbene inden vi skulle på gulvet – har været vildt fedt. Man har virkelig kunne mærke fællesskabet. Når man står på gulvet og vi alle sammen synger, så kan man virkelig ikke lade være med at smile – det er en dejlig følelse”.

Galla2016_061_Lowres-1024x683

Galla2016_044_Lowres-1024x683

For gymnastiklærerne er opvisningen  mere end blot et flot og vellykket projekt. “Vi prøver på at skabe en ægte efterskole-fællesskabs-følelse. Vi vil gerne, at eleverne får følelsen af, at de er en del af noget meget større. Desuden vil vi selvfølgelig også gerne, at de bliver dygtige – det skal ikke kun se godt ud, men de skal også føle, at de rykker sig” udtalte Pernille, der er en del af gymnastiklærerteamet i år.

“Det bliver en stor oplevelse at gå på gulvet i dag. Lyset og bagtæppet gør, at det er nogle helt andre rammer i dag. Der sidder også kun publikum på den ene side i dag, i forhold til efterskolestævnet, hvor der var publikum hele vejen rundt” fortalte Christian Højborg inden opvisningen i tirsdags. “Man begynder måske også at være lidt trætte efter de mange opvisninger, så måske er det også fint at stoppe nu.” Dog var Christian helt klar på, at årets sidste opvisning skulle afvikles med måde. “Den skal have fuld gas, ingen tvivl om det. Det skal både være sjovt og så skal vi lave en hammer god opvisning.

Når vi går af gulvet, vil jeg nok både være glad og trist. Glad fordi vi har lavet endnu en god opvisning og trist fordi det var den sidste” afslutter Laura.

Årets sidste opvisning blev en flot finale, og eleverne kunne med løftede hager og stående bifald fra publikum forlade gulvet med tilfredshed. Nu kan de se frem til de sidste måneder og de mange begivenheder de stadig har i vente.

Galla2016_032_Lowres-1024x684