Nyheder

Dato: 16/11/2016
Forfatter: Malene Ringgaard

alex

CIRQUE DU SOLEIL KOMMER TIL VESTERLUND

Nu byder muligheden sig! Cirque du Soleil søger nye talenter til deres nuværende og kommende shows. Det er derfor med stolthed, at vi i januar 2017 kan byde danske såvel som udenlandske dygtige gymnaster velkommen til Vesterlund, når Cirque du Soleil afholder audition i vores springcenter.

Alexander Andreasen, der er vores dygtige timelærer, har etableret et samarbejde mellem Cirque du Soleils hovedkvarter og Vesterlund Efterskole. Alexander har selv rejst kloden rundt med det verdensberømte cirkus, da han var artist i showet ’Alegria’.  Et show hvor flere danske gymnaster og gamle Vesterlund elever også har trådt deres skridt.

”For nogle år tilbage trænede jeg i cirque’s hovedkvarter sammen med den nuværende talentspejder, der tidligere var akrobat. Efterfølgende har vi talt sammen engang i mellem og jeg har vist ham video af forskellige danske gymnaster. I forbindelse med det fornyeligt afholdte TeamGym EM, hjalp jeg ham med kontakten til de forskellige hold. Han kunne lide, hvad han så og det er også derfor han nu retter blikket med de danske gymnaster” udtaler Alexander.

Det var også til et TeamGym EM i 2008, at Alexander selv blev spottet af en talentspejder fra Montreal i Belgien og blev headhuntet til Cirque du Soleil. ”Det gik faktisk lidt hurtigt. Jeg havde kun lige fået medaljen om halsen, da hun bad om min e-mail og så glemte jeg alt om det, til hun rent faktisk skrev ugen efter” fortæller han. Efterfølgende sendte han en video af sted og kort tid efter ringede de og tilbød en kontrakt.

For Alexanders vedkommende blev det til 5 år som artist i Cirque du Soleil. De mange oplevelser, lande, byer, mennesker, nationaliteter og kulturmøder, har gjort stort indtryk. For Alexander har ’Alegria’ været en helt fantastisk oplevelse. ”Ikke mindst det at få lov til at lave et show foran så mange mennesker hver aften” fortæller han, mens han fortsætter ”Jeg kan også sige, at jeg faktisk ikke føler det er helt slut med cirkus, for man har stadigvæk venner for livet”.

Afslutningsvis giver Alexander her et par gode råd til de håbefulde talenter. ”Der er ikke et facit på, hvad de forventer og lægger vægt på. Men nogle gode fokuspunkter er at springe pænt og egentlig vise overskud. Man skal bare være sig selv og have det sjovt”.

Som tidligere nævnt er det i januar 2017, at vi byder velkommende til både Cirque du Soleil og de mange håbefulde talenter. Har du eller kender du en, som kunne have blod på tanden og lyst til at prøve kræfter med denne audition og måske slippe gennem nåleøjet, kan du læse mere på følgende side; http://en.ext.casting.cirquedusoleil.com/ts2mmx__JobDetails?jobId=a0xA000000GQblxIAD&tSource=a16A00000011YfjIAE

lille