Spørgsmål og svar

F.A.Q

Her kan du få svar på en række spørgsmål forbundet med at være elev på Vesterlund Efterskole.

Er Vesterlund Efterskole noget for mig?

Vesterlund Efterskole er for dig, der vil udvikle dit talent og fordybe dig fagligt i et intenst efterskoleår båret af stærke venskaber. Vi stiller ingen krav til dit niveau i dag, men vi forventer, at du arbejder stenhårdt på at forbedre dig både fagligt, socialt, personligt og sportsligt.

I hvor god tid skal jeg meldes ind?

Alle vores værelser er hvert år fyldt op med glade efterskoleelever. Vil du opleve et fedt efterskoleår på Vesterlund Efterskole, anbefaler vi, at du bliver skrevet op 3 – 4 år før, du ønsker at gå på skolen.

Hvad koster det at blive skrevet op?

Vesterlund Efterskole er bare lidt mere af det hele, og vi er glade for, at du overvejer vores skole. Det er GRATIS at blive skrevet op på venteliste. Bliver du optaget, koster det 600 kroner.

www.efterskolerne.dk kan du søge efter Vesterlund Efterskole og få en nogenlunde beregning hvad et efterskoleophold ca. vil koste dig.

Bliv elev

Hvilket nummer er jeg på ventelisten?

Du er altid velkommen til at ringe til kontoret på 75 73 61 11. De giver dig din aktuelle placering med et smil og med stor forståelse for din spænding og nysgerrighed.

Hvilke valgfag kan jeg få på Vesterlund Efterskole?

Det kan være svært at vælge sine yndlingsvalgfag. Men fortvivl ikke. På Vesterlund Efterskole kan du nemlig vælge hele 8 valgfag. Vælger du friluftsliv, Urban Street Zone eller en gymnastiklinje, må du ”nøjes” med 6 valgfag. da vi bruger to valgfagsblokke pr. gang.

Klik og find dine valgfag

Hvor mange valgfag kan jeg vælge?

Hvornår vælger jeg valgfag?

Du har sikkert allerede smugkigget og fundet nogle favoritter blandt valgfagene. Men de fleste elever er som regel lidt i tvivl om, hvad de skal vælge. Derfor skal du først vælge, når du ved skoleårets start har fået præsenteret alle valgfag. Ved juletid kan du vælge nye valgfag.

Får jeg alle mine valgfagsønsker opfyldt?

Når du har hørt om alle de fantastiske valgfag, prioriterer du dine ønsker, som vi gør alt for at opfylde. For vi synes, at du skal mærket suset og prøve kræfter med de valgfag, du brænder allermest for.

Skal jeg have gymnastik?

Ja, gymnastiktræningen er obligatorisk to gange om ugen, og i løbet af året skal du deltage i nogle træningsweekender. Er det nok for dig, kan du sammensætte dit valgfagsskema som du vil ud fra et hav af andre fede og sjove muligheder. Vi lover dog, at gymnastiktræningen bliver sjov og skaber et stærkt sammenhold, der kulminerer i ekstatiske jubelscener til opvisninger rundt omkring i landet.

Skal jeg skrives op på en linje?

Som noget helt nyt har du mulighed for at vælge en gymnastiklinje i henholdsvis grandprix, tumbling, TeamGym piger & drenge, pigerytme, dans, basisspring. I gymnastiklinje bliver under undervist af topengagerede undervisere, der udvikler og dygtiggør dig indenfor din linje. Derudover træner du altid med de sammen, når der er gymnastiklinje på skemaet.

Er jeg forsikret?

Lad os bare være ærlige. Det er nok mest dine forældre, der tænker i forsikringer… Men du kan berolige din mor og far med, at familiens indboforsikring dækker, da du i juridisk forstand stadig er hjemmeboende. Har du ikke allerede en ulykkesforsikring, anbefaler vi kraftigt, at familien tegner en.

Hvad koster et efterskoleophold?

Ok, nu bliver det lidt langhåret… Men et efterskoleophold koster i skoleåret 2019/2020, før statsstøtten er trukket fra, 2.495 kroner pr. uge. Det beløb dækker alle udgifter, som er fælles for eleverne. Det vil sige undervisning, kost og logi, opvisningstøj til gymnastik, skoledragt, rejser til udlandet, ekskursioner, teater og biografture.

Statsstøtten beregnes på baggrund af forældrenes bruttoindkomst og udgør i skoleåret 2019/2020 et interval mellem 604 kroner og 1.254 kroner pr. uge.
Herudover betaler I ved optagelse et registreringsgebyr på 600 kroner og et indmeldelsesgebyr på 3.000 kroner.

Læs mere og beregn din nøjagtige pris

Hvad koster turene til udlandet?

”At rejse er at leve”, skrev HC Andersen. Sådan er det også på Vesterlund Efterskole. I løbet af skoleåret vælger du mellem to forskellige udlandsture, enten en kulturel og læringsrig oplevelse i Rom eller en skitur til Østrig med dertilhørende skikursus og undervisning.

Derfor er de to rejser allerede betalt som en del af skolepengene. Turen til Norge med friluftsliv er et tilbud, som du betaler for udover skolepengene.

Hvem skal jeg bo med?

Det er altid nervepirrende og vildt spændende! Klikker jeg med min nye værelseskammerat, eller bliver der pinlig tavshed de første dage? Men bare tag det roligt. Det går i 9 ud af 10 gange helt smertefrit, når vi fordeler jer på pige- og drengegangene. Vi blander altid posen godt, så ingen kommer til at bo med andre fra samme by. Ved juletid byttes værelser, så nye venskaber og relationer kan opstå. Du får først at vide, hvem du skal bo sammen med på første skoledag.

Må jeg komme at se efterskolen?

Selvfølgelig, vi er da glade for, at du overvejer at få et fedt år på Vesterlund Efterskole med uforglemmelige oplevelser og venskaber for livet.

I løbet af skoleåret kan du på vores hjemmeside booke en rundvisning til vores besøgsaftener. Her vil du få en rundvisning af vores nuværende elever, samt høre forstander Søren Haubjerg fortælle om efterskolelivet på Vesterlund Efterskole.

Book rundvisning: Du er naturligvis også velkommen til at ringe til kontoret på 75 73 61 11 og booke en rundvisning.