Dato: 09/12/2020
Forfatter: (elev) Anne Jepsen og Emma Hestbaek

Musikuge På Vesterlund Efterskole 2020

[absdi’nƐns]

Den 23. november startede ugen, som alle Vesterlunds elever havde set frem til – nemlig Musikuge 2020. Der var lagt i ovnen til et fantastisk show, som i denne omgang gik under navnet [absdi’nƐns]. Det skildrede den tomme følelse, vi alle mærkede under coronakarantænen. Hvordan vi ikke kunne få opfyldt det fysiske behov uden nærvær og omfavn, da vi alle blev sendt hjem i vores egne stuer. Vi fik længsel efter tryghed og kropskontakt. Vi fik abstinenser.

Et anderledes år

Musikshow er en vigtig tradition på Vesterlund Efterskole. Mange af os frygtede, at Corona ville gøre det umuligt at gennemføre musikshow i år, men de dygtige lærere havde gået på kompromis og udtænkt en fantastisk løsning, hvorpå vi kunne, med få ændringer fra de andre år, lave et fantastisk show, hvor man ikke mærkede noget til Corona. Vi kunne selvfølgelig ikke lave et helt ordinært musikshow, hvor hele elevholdet stod samlet i én flok, men der blev opsat tribuner, så vi kunne synge i primærgrupper med afstand, og da vi aldrig har prøvet andet, var det for os nærmest federe at kunne fylde HELE hallen op med vores eget show. Vi var bare utrolig lettede over, at der var mulighed for at lave et show i år også.

Ugens gang

Vi begyndte hver morgen med øvning af storekoret, som var en af vores yndlingsting ved musikshowet. Når alle står og synger, mærker man virkelig fællesskabet og sammenholdet på en efterskole – vi fik kuldegysninger flere gange. Her havde vi Louise og Troels til at hjælpe os med at få det til både at lyde godt og se fedt ud med små koreografier.

Mellem frokost og aftensmad var skemaet inddelt i 45-minutters intervaller, hvor man skulle ud til de værksteder, vi fik tildelt inden ugens begyndelse. Her kunne man lave rekvisitter, storytelling, band, PR, foto/video, kostumer og dans. Der var fart på, for alt skulle stå færdigt og klar til første gennemgang onsdag eftermiddag. Det var virkelig fascinerende at være en del af et større projekt og mærke hele skolen summe af spænding og energi. At have mærket hele skolen være i gang, hver mand i sin egen opgave, gør bare, at vi glæder os endnu mere til foråret, hvor vi også sammen skal være en del af at løfte en kæmpe opvisning på benene.

Anne var en del af lillekor, band og havde også fået tildelt en solist-rolle som sanger på sangen ”Both sides now”. Det har været helt vildt spændende at være en del af musikken, og ikke mindst at være solist. Det var nervepirrende, men fuldstændig ubeskriveligt at stå på scenen med storekoret, som kun gjorde sangen endnu bedre. Emma var danser til ”Sun in Our Eyes” samt havde en duo-dans med en anden pige. Som danser fik man et helt andet perspektiv og synsvinkel på showet, men ikke desto mindre var det en unik oplevelse. Smilet sad fastklistret i ansigtet, mens den indøvede koreografi bare spillede og gik op i en højere enhed, og at publikummet klappede til, gav en endnu mere berusende følelse.

De første tre dage sluttede også af med endnu mere øvning af storekor efter aftensmad, så vi kunne lyde helt perfekt til torsdagens første show med publikum på. Det var en smule langtrukkent til tider, men det var det hele værd i slutningen.

Showtime

Torsdag aften 19.30 gik introvideoen til vores første show i gang i den mørklagte hal. Vi fik heldigvis skabt nogle rammer, så forældre kunne komme ind og se musikshow i hallen og mærke den ubeskrivelige atmosfære der skabes, når alle elever synger sammen.

Vi havde inden showet mødtes nede i springcentret til opvarmning af stemmen i form af hyggesang og dans, og her kunne man mærke spændingen – næsten tage fat i den. Det var med spændte skridt, vi gik mod hallen, og undervejs i showet kunne man ikke lade være med at smile over, at vi som elevhold havde udrettet noget så ubeskriveligt. Talent – det har Vesterlund nok af.

Første gennemgang gik strålende, med undtagelse af en dør, som væltede med et brag under et speak. På trods af fejlen, grinede både elever og forældre. Vi kunne ånde lettet op efter første forestilling og kunne ikke vente med at gøre det igen dagen efter!

Fredag gik igen med lidt øvning om morgenen og til vores alles glæde – en god lang pause. Første show spillede klokken 16:00, hvor hele forberedelsesproceduren fra gårsdagen gik igen. Denne gang stadigvæk med spænding, men lidt mere med rutine.

Sidste gang på scenen

Stemningen efter sidste show var helt fantastisk. Da lysene gik ud efter slutnummeret, brød hallen ud i klappende forældrene, mens vi bukkede og sang videre til vi ikke kunne mere. ”VESTERLUND, VESTERLUND, VESTERLUUUND!!” Vi kunne blive ved for evigt. Det er en oplevelse, vi sent vil glemme, og vi kan ikke være mere taknemmelige for, hvor hårdt lærerne har arbejdet for at give os præcis den oplevelse og de følelser, de vidste, det indebar.

Fredag aften kom vores helt egen musiklærer William Wester endda og gav en fed koncert med sit band. Der kunne ikke have været en bedre afslutning på sådan en fantastisk uge.

2020 – vores år!

Der er ikke mange ting i 2020, som er blevet, som de plejer – og musikshowet er ingen undtagelse. Men på trods af Corona-restriktioner og udfordringer, har det været helt perfekt. Vi er et specielt år og et specielt elevhold, men det gør os unikke, og vi vil huske den her uge og det her år.

Vi har som elevhold bevist, at hvor der er vilje, er der vej. Det er vi stolte af.

Se flere billeder: TRYK HER