Dato: 16/02/2020
Forfatter: Jens Hagelskjær

rejseuge

Rom 2020

15 elever og 4 på lærersiden drog i uge 6 på studietur til Italiens hovedstad ROM.

For tredje gang havde skolen arrangeret tur til Rom for dernede at opleve en anderledes kultur. Og JA, der blev sandelig givet en på opleveren for alle.

De fleste på turen var førstegangsbesøgende i Rom, hvorfor det naturligt nok var de kendte seværdigheder, vi skulle besøge og høre om.

Allerede få timer efter at vi var landet med flyet og kommet ind til Roms Centrum, hvor vi boede på et pænt hotel, var vi ude at spadsere i byen og se de første kendte steder sådan som Trajans Forum og Søjle og det store monument Vittorio Emanuele. Men det allerbedste var at se Trevifontænen med lys på. En overdådig oplevelse, og så var turen rigtig i gang.

Næste dag gik vi tidlig om morgenen gennem Roms gader til verdens mindste stat, Vatikanstaten. Paven var desværre ikke hjemme, men vores engelske guide førte os på over 3 timer igennem pladser, parker og museer med Det Sixtinske Kapel som toppunktet for til sidst at se selveste Peterskirken. Så kan det faktisk ikke blive større. Og eleverne fik virkelig brug for deres engelskkundskaber for at følge med i guidens fantastiske beretninger.

Dagens program sluttede med besøg på Engleborgen, som rummer en spændende historie, som vores guide igen berettede levende om.

Næste dag var der guidet tur i Colosseum og Forum Romanum, og med guidens hjælp fik vi stor viden og forståelse for Roms historie. Om aftenen var vi alle til fodbold på Det Olympiske Stadion, og i en fantastisk atmosfære så vi kampen mellem Lazio og Verona. Desværre manglede vi lige det sidste i den oplevelse, og det var målene – Den spændende kamp endte 0-0

De sidste 2 dage gik med besøg i katakomberne, og vi besøgte et par kirker og var på marked og ellers bare ude og opleve byen.

2 aftener var vi alle ude at spise på gode italienske restauranter, en dejlig oplevelse for os alle og hyggeligt at være med til.

Og eleverne havde selvfølgelig også en del tid på egen hånd, og de have stor fornøjelse af at gå rundt og se på butikker, gøre indkøb og spise mere eller mindre sund mad. Fredag eftermiddag og aften tog vi hjem Billund efter en rigtig god tur, og det var ganske trætte elever, der blev afhentet i lufthavnen klar til en velfortjent vinterferie. De gjorde det alle godt i Rom og var fint interesserede i de oplevelser, som blev serveret for dem, ligesom de indbyrdes havde det godt og sjovt med hinanden.