Dato: 04/04/2017
Forfatter: (elev) Mathias Tang Døhr

Da vi havde besøg af Daniel Rye

Torsdag aften lagde Daniel Rye igen vejen forbi Vesterlund. Denne gang, ikke for at fortælle om sin tid som gidsel i Syrien, men for at give et foredrag om et belysende projekt om Afrika.

Projektet, der skildres gennem Daniels egne personlige beretninger og billeder, tager udgangspunkt i hans ophold i Malawi, hvor Daniel var indlogeret hos en lokal familie. Hele formålet med det fængende projekt og foredrag er at skabe indsigt i den hungersnød, som blandt andet Malawi må opleve.

Daniels meget personlige og virkelighedsnære fortællinger lod også til at optage mange elever, der meget koncentreret og interesseret fulgte med i de spændende historier, sjove bemærkninger og originale holdninger og synspunkter Daniel havde til hændelserne og om hele projektet.

Som opbakning til sine udtalelser, havde Daniel medbragt store billeder, med motiver af de lokale i Malawi. De understøttede og supplerede rigtig fint de ting som Daniel havde på hjerte, og det lod også til at de faldt i god jord hos mange af lytterne.

Selvom mange spørgsmål havde været på banen og foredraget var afsluttet, var mange alligevel for nysgerrige og undrende omkring mange af tingene, og så stod Daniel selvfølgelig til rådighed angående spørgsmål fra elever og lærere.

Tusind tak til Daniel Rye for et helt fantastisk, sjovt og lærerigt foredrag, og held og lykke fremover.