Kostpolitik

Kostpolitik

I 2015 blev Vesterlund Efterskole et nøglehulscertificeret spisested. Det betyder, at der bliver sparet på sukker, salt og fedt – til gengæld får eleverne flere kostfibre i deres mad. Med nøglehulsmærket vil vi informere dem om sund kost, så det bliver en naturlig del af det, at tage ansvar for sit eget liv og helbred.

Her på skolen spiser vi en varieret, fedtfattig og ernæringsmæssig rigtig kost. Den er tilpasset vores målgruppe, som er unge mellem 14 og 18 år, der er fysisk meget aktive.

For at køkkenpersonalet kan tilbyde eleverne den bedste ernæring på skolen, indtages alle obligatoriske måltider i spisesalen. Køkkenet er bemandet med faguddannet personale, hvor der videre lægges vægt på deres mulighed for efteruddannelse.

Madplan uge 13

Dagens ret Tilbehør Dessert
Mandag Boller i karry med ris Gulerodssalat Frugt – Kiwi
Tirsdag Karbonader med kartofler Grønærter og rødbeder Frugt – appelsiner
Onsdag Kyllingeschnitzel med brasede kartofler Kogte grønsager Frugt – pærer
Torsdag ”Lady og vagabonden” (spaghetti med kødboller i sur-sød-sauce) Salat Frugt – mandariner
Fredag Medisterpølse med kartofler og sovs Salat Frugt – pærer
Lørdag Får eleverne mad til opvisningen
Søndag Flæskesteg Tilbehør: kartofler, brun sovs og rødkål Frugt

Madplan uge 14 

Mandag Kyllingekoteletter m. små ovn bagte kartofler Blandet salat Frugt
Tirsdag Lassange med oksekød Salatbar Frugt
Onsdag

 

Chili con carne med ris Blandet salat Frugt

* Der tages forbehold for ændringer