Dato: 12/07/2017
Forfatter: Vesterlund Efterskole

Forældrefortælling

Vesterlund imponerer familien Sundtoft

Anders Sundtoft blev skrevet op til Vesterlund Efterskole allerede som 11-årig. Selvom forældrene prikkede til Anders og foreslog andre efterskoler, rykkede det ikke ved Anders’ ønske. Han ville på Vesterlund, og Iben og Per Sundtoft har ikke et sekund fortrudt, at de lyttede til deres søn.

Det var en spændt og meget forventningsfuld dreng, Iben og Per Sundtoft sendte til Vesterlund Efterskole for et år siden. Efterskoleåret har ifølge forældrene været en fantastisk rejse, der har givet oplevelser for livet og sprængt grænserne for personlig udvikling.

– Vesterlund Efterskole har virkelig imponeret os. Det faglige niveau er højt og ambitiøst, og lærerne er dygtige og engagerede. Anders har rykket sig fagligt og står i dag endnu bedre rustet til at begynde på en ungdomsuddannelse. 10. klasse på Vesterlund er ikke kun et hyggeår, understreger Iben Sundtoft med et smil.

Anders har fået mere selvtillid

Efterskoleåret har ikke alene rykket det faglige niveau. Mødet med efterskolelivet, lærerne og ikke mindst alle de andre elever har haft stor betydning for Anders Sundtofts personlige udvikling.

– Anders har fået masser af selvtillid på Vesterlund. Det er tydeligt, at han hviler mere i sig selv. I løbet af skoleåret startede han et zumba-hold sammen med Anna, og på sidste skoledag stod de modigt i spidsen for opvisningen foran alle forældrene. Anders iført trikot og store bryster. Det var ikke sket for et år siden, siger en grinende Per Sundtoft.

Det var særligt gymnastikken, der drev Anders Sundtoft mod Vesterlund Efterskole, for den har altid betydet meget for den sympatiske og humørfyldte unge mand.

– Vi kan mærke, at Anders har suget alt til sig fra de kapaciteter, der underviser på Vesterlund. Han har udviklet sig med raketfart, og vi er blæst helt bagover af skolens gymnastikopvisninger. Vesterlund skiller sig ud og er innovative. I slutningen af opvisningen synger alle elever. Det giver virkelig gåsehud, fortæller Iben og Per Sundtoft, der også har ros til efterskolens håndtering af alvorlige udfordringer.

– Vesterlund Efterskole vender ikke det blinde øje til, når der er problemer af den ene eller anden art. For eksempel har de taget kampen op mod de unges brug af snus. Hele vejen igennem har vi som forældre været fuldstændige trygge ved skolens håndtering, og det er rart, når man giver slip på sit barn, forklarer Iben og Per Sundtoft, der glæder sig til at få en søn hjem med masser af appetit på livet.