Dato: 09/05/2017
Forfatter: Mathilde Egsgaard

sammen med borgmesteren

Vesterlund Efterskole cykler for cykelsti

Mandag d. 8. Maj havde en initiativgruppe i Thyregod arrangeret et cykelevent, hvor de ville vise borgmesteren og byrådsmedlemmer, hvor vi i 35 år gerne ville have en cykelsti, der kunne føre skoleelever, efterskoleelever og andet godt folk trygt og godt frem og tilbage mellem Thyregod og Vesterlund.

Godt 150 var mødt op ved Thyregod skole for at støtte projektet og i samlet flok, med cykelhjelm, cykelvest og en masse smil og godt humør, cyklede til Vesterlund efterskole hvor der blev serveret pølser og brød, sodavand og frugt.

Efter den lille forfriskning blev der holdt taler fra initiativgruppen, byrådsmedlemmer, borgmester og Anne Nyhus der fortæller;

Det er en dejlig dag i dag.
Det er en dag, der giver plads til forhåbning.
Det er en dag, som måske kommer til at bekræfte at selvom vi bor i et udkantsområde, så kan vi godt blive ramt af politiske positive vinde.

Første gang jeg hørte om lokal indsats for at få etableret en cykelsti var i 1982.
Det er 35 år siden.
Så ingen kan beskyldes for hastværk i denne sag.

Til gengæld er behovet ikke blevet mindre.
  • De kollektive transportmidler er blevet færre
  • Elevtallet i Vesterlund er fra 1982 til 2017 steget fra 104 til 190 elever
  • Og den tunge trafik er vokset.

På Vesterlund efterskole ønsker vi os en sikker cykelrute til Thyregod, fordi vi årligt har 190 unge mennesker i vores varetægt.

190 elever, som både i undervisningsmæssige sammenhæng og i private sammenhæng bruger cykelruten hver dag, stort set hele året rundt.

En sikker cykelvej har betydning for både Vesterlund Efterskole, vore mange elever og selvfølgelig også for de mange forældre, der sender deres børn på Vesterlund Efterskole.

Med ønsket om at vi inden længe skal se cykelstien blive til virkelighed vil jeg takke initiativgruppen bag.

Jeg glæder mig til, at vi kan se tilbage på mandag den 8. Maj som en helt særlig dag –nemlig den dag der blev startskud til en cykelsti.

Anne Nyhus.

Med ønsket og forhåbninger om at en cykelsti mellem Thyregod og Vesterlund er kommet tættere på, vil vi på Vesterlund Efterskole gerne takke alle der mødte op og for at støtte denne gode sag.

Vi vil som Anne Nyhus sagde, gerne invitere på pølser og brød igen når cykelstien er her, men der behøver jo ikke gå 35 år.