Dato: 21/02/2018
Forfatter: (elev) Inez Emilie Britorn Vestergaard

Turister i hovedstaden

Mandag den 19. februar stod den på storbytur for nogle af Vesterlunds elever. To af vores Social Science hold var nemlig så heldige at have muligheden for at komme en dag til København. Her skulle vi agere rigtige turister, da turen både gik til Christiansborg, og modsætningen Christiania. 6.15 var morgenmaden serveret, og det var vi alle meget enige om, var alt for tidligt. Her var det efterfølgende muligt at lave en lækker frokost til dagen. 6.55 var bussen på vej ud af Vesterlunds trygge rammer, og kursen var nu sat mod hovedstaden.

Tre timers transport gav mulighed for et par timer på øjet. Endelig fremme kunne vi træde ud ad bussen og møde den friske luft. Synet af alle de smukke gamle bygninger og den store menneskemængde overrasker hver gang.

For hold 2 gik turen først til Christiansborg, hvor sikkerheden virkelig var i top. Her skulle vi alle igennem metaldetektorer, og vores tasker skulle igennem røntgen, inden vi kunne komme ind på selve Christiansborg, – bygningen, der rummer hele 1500 rum og har flere arbejdende journalister end politikere. Og så sad vi i selv den samme sofa, som Nelson Mandela havde fået sin velkomst i, da han besøgte folketinget i sin tid.

Efter en særdeles vellykket tur i folketinget, der indebar diverse quizzer og et blink af de vigtigste rum, gik turen videre. Udenfor var den bidende kulde begyndt at tage til, men det var ingen forhindring for en rundvisning i det brogede Christiania.

Efter en gåtur igennem gaderne, mødte vi vores guider. En mand, der blev kaldt ”Historiefortælleren” og en dame, der hed Lisette. De viste stolt Christiania frem for os og fortalte mange finurlige historier, som man ikke kunne lade være med at smile over. En ting der gjorde indtryk på mange af os, var det såkaldte ”Pusher street”. Her var der virkelig professionelle pushere, og der var mange af dem. Her vidste man ikke helt hvad man skulle gøre af sig selv, for det virkede helt normalt derinde, hvorimod hjemme er det jo helt uvant.

Lidt fritid skulle der også til, og den blev nydt til fulde. Der blev shoppet, spist på cafe og så blev byens gader ellers set an. Tiden var kommet til hjemrejsen, og vi var alle trætte. Trætte efter mange indtryk og mange skridt på tælleren. Af sti af sted, og hjem til Vesterlund. Det var ret fedt med en tur som denne, for så kan man selv sætte billeder på alt det vi har arbejdet på i timerne.