Dato: 21/05/2017
Forfatter: Oliver Bay

Tillykke

Team Cassiopeia vandt metal til DM i Rytme

Gymnastikpiger fra otte af landets efterskoler begejstrede et stort publikum i opvisningshallen på Vesterlund Efterskole, da de indtog gulvet med glimmer, piruetter, selvtillid, spring, rå power og komplet yndefuldhed. Vesterlunds piger fra Team Cassiopeia imponerede stort og løb af sted med flotte bronzemedaljer.

To minutter og 23 sekunder for fuld blæs til dramatiske toner flydende ud af de store højtalere blev først afløst af tårer og siden af høje jubelbrøl, da Team Cassiopeia bestående af Anna, Lea, Cecilie, Emilie, Alberte, Johanne, Anne og Ida Marie fortjent charmerede alle med deres flotte serie til DM i Rytme, der holdes af GymDanmark.

– I linjefaget Grand Prix har vi hele året trænet frem mod DM i Rytme. Udover det har vi selvtrænet seriøst meget for at gøre alle bevægelser synkrone og få det rigtige udtryk og attitude i vores serie. Det har været hårdt, sjovt og givet os et fantastisk sammenhold, fortæller Anna og Lea, der sammen med resten af Team Cassiopeia gik på gulvet på at levere deres bedste præstation og for at kæmpe med om topplaceringerne.

Stolt instruktørteam

Med en flot tredjeplads gik pigernes ønske i opfyldelse, og en af Team Cassiopeias instruktører, Laura Juhl, er naturligvis stolt af sine tøser.

– Det var så tydeligt, at pigerne nød at være gulvet. De følte hinanden, havde et stort overskud og var utrolig ens i deres bevægelser og udtryk. Pigerne har lært utroligt meget og rykket sig enormt i løbet af året. De har kæmpet hårdt, og bronzemedaljerne er helt fortjente, understreger Laura Juhl.

DM i Rytme skal lokke flere til at dyrke rytmisk gymnastik

Mesterskabet på Vestelund Efterskole var det ottende i rækken, og for GymDanmark er det et vigtigt arrangement, der sætter fokus på den rytmiske gymnastik. Det forklarer næstformand i Udvalget for Rytmisk Gymnastik under GymDanmark, Beth Thygesen.

– Gymnasterne har gjort det fantastisk godt. Niveauet er højt men med plads til alle. Det har været en fornøjelse at holde DM i Rytme på Vesterlund Efterskole. Mesterskabet er med til at promovere den rytmiske gymnastik, så vi kan fastholde og tiltrække de unge mennesker i foreningerne som både gymnaster og instruktører, siger næstformanden, der ønsker alle gymnaster tillykke med en flot præstation.

Vesterlund Efterskole havde fire hold med til DM i Rytme. De gjorde det alle godt, og Team Osiris fik flotte sølvmedaljer i 2. division. Men ikke alene gymnasterne fortjener stor ros for deres indsats til DM i Rytme på Vesterlund Efterskole. Det fortæller forstander Anne Nyhus.

– Arrangementet blev afholdt af elever for elever, for det er vores elever på basislederuddannelsen, der har stået for hele afviklingen af arrangementet. De har lavet et stort og flot stykke arbejde og kan være stolte af deres indsats.

Se billeder fra dagen

Vinderne