Dato: 26/06/2017
Forfatter: Vesterlund Efterskole

Sidste dag på Vesterlund

Store Tudedag med store smil

Fredag tog Vesterlund Efterskole og 180 elever afsked med hinanden på det, der i folkemunde er kendt som Store Tudedag. Og der blev tudet igennem, men der var også plads til en masse fjollerier, humoristiske indslag, sjælfulde sange og ikke mindst store smil på allersidste skoledag.

Eleverne på Vesterlund Efterskole kan se tilbage på et eventyrligt efterskoleår, der har budt på ny læring og udvikling, men også på venskaber og oplevelser, der vil præge dem for livet. Den er udlægning er de tre piger Helena Knudsen, Cathrine Kümpel og Thea Djuve helt enige i.

– Efterskolelivet har været fantastisk fedt med en masse små og store oplevelser, vi vil huske for evigt. Vi har et vanvittigt godt sammenhold, og vi har lært at være mere åbne over for nye ting og forskellige mennesker, fortæller de tre gode veninder.

Vi har lært at lugte slemt sammen

Blandt mange store oplevelser nævner Helena Knudsen, Cathrine Kümpel og Thea Djuve Norgesturen, hvor de sov i telt og hyggede ved lejrbålet. Selvom de blev udfordret på mountainbike op ad de stejle bakker, på klatreturene i de norske fjelde og i river rafting, har pigerne altid været trygge.

– Lærerne passer sindssygt godt på os. De er pissedygtige fagligt, og så er de nærmest som større søskende for os. Dog kunne de godt have vasket vores mønstrede opvisningssæt. Det lugter fælt, men så har vi da lært at lugte virkeligt slemt sammen mellem opvisningerne, siger de tre piger i et stort grin.

Afslutningsuge med skumfiduser, skøre lege og stort sammenhold

Inden de 180 elever fredag eftermiddag fik overrakt deres eksamensbeviser, imponerede de forældrene med yndefuld lancier, maskuline kampråb, tysker-Niels, powerfyldt riverdance og glimt fra gymnastikopvisningen. Forud var gået et bragt en afslutningsuge, hvor end ikke oprydning og hovedrengøring kunne pille det gode humør af eleverne.

– Vi har sovet i telt, ristet skumfiduser, bagt pandekager over bålet, leget en masse skøre lege, sovet sammen i hallen, lært hinandens serier og været i Djurs Sommerland. Det har været den vildeste uge, og jeg kommer virkelig til at savne alle de fantastiske mennesker på Vesterlund. Jeg har lært mig selv bedre at kende og rykket mig både fagligt, personligt og socialt. Det bliver hårdt nu, men vi har heldigvis en masse fantastiske minder, vi kan kigge tilbage på, siger Lærke Dalsgaard.

Vi behandler hinanden med respekt og værdighed

Nogle vil mene, at Vesterlund Efterskole ligger der, hvor kragerne vender. Der er i hvert fald langt til dagmartærter og pizza. Til gengæld er der tid og plads til at udvikle et stærkt fællesskab, og forstander Anne Nyhus understregede netop i sin dimensionstale, at Vesterlund Efterskoles fornemmeste opgave er at lære eleverne at behandle hinanden med respekt og værdighed i et stærkt fællesskab.

Ifølge Kristian Holm Paetrau er det projekt lykkes. – Du føler dig tryg, hjemme og blandt venner på Vesterlund Efterskole. Selvom vi alle er meget forskellige, har vi knyttet nogle tætte og meget specielle bånd. Vi har prøvet grænser af og for eksempel holdt tale foran hele skolen og lavet opvisninger for mere end 2.000 tilskuere. Vi er lykkes med det, fordi vi har stået sammen og bakket hinanden op, når det har været svært og udfordrende. Vesterlund har været et eventyr med oplevelser og venskaber for livet. Nogle siger at ét efterskoleår svarer til syv almindelige år. De lyver ikke, siger Kristian Holm Paetrau med et stort smil.