Dato: 14/06/2017
Forfatter: Vesterlund Efterskole

Sssshhhh…

Det er eksamenstid

Svedige håndflader, galoperende hjerte og tissetrængende nervøsitet. Vi kender det alle sammen. Eksamen er ikke en dans på roser, og Amalie Skouboe og Christian Jørgensen er da også begge spændte, inden de skal til eksamen i mundtlig engelsk. Helt ekstraordinært er vi inviteret med ind til den grønne eksamensdug sammen med de to modige elever.

De sidste uger har været intense for de 180 elever, der har knoklet sig igennem eksamenslæsningen og præsteret flot til deres eksamener. I dag er turen kommet til engelskholdet, og vi møder Amalie Skouboe og Christian Jørgensen blot få minutter inden, lærer Mari Mårstøl åbner døren ind til eksamenslokalet.

– Jeg er lidt småstresset nu, og jeg burde nok have øvet mig lidt mere, fortæller Amalie Skouboe med et nervøst smil. Christian Jørgensen nikker enigt. – Jeg er startet lidt sent med at skrive den præsentation, der skal indlede eksamenen. Men det skal nu nok gå alt sammen, beroliger Christian Jørgensen sig selv.

Amalie diskuterede terror på højeste niveau

Selvkritikken skulle senere vise sig at være ganske ubegrundet for de to dygtige elever, der begge imponerede med deres store viden, et kæmpe ordforråd og en lækker accent. Amalie Skouboe var den første af de to ved eksamensbordet, og den 17-årige pige fra Skanderborg driblede rundt i de engelske gloser på fornemste vis.

– Jeg har trukket emnet krig og terror og valgt at fokusere på Mellemøsten. Her er krigen og terrorhandlingerne virkelig slemme, men de får ikke så meget omtale i medierne. Jeg synes ikke, at vi bekymrer os nok om Mellemøsten, og området fortjener større fokus og hjælp i kampen mod terror, forklarede Amalie Skouboe på et fuldstændigt fejlfrit engelsk.

Christian duperede censor og lærer med sprød accent

Fra barns ben er Christian Jørgensen vokset op med det engelske sprog. Dels fra en mor der har gået på kostskole i England, dels fra 14 år som gamer hvor han dagligt har talt med mennesker fra hele verden.

– Jeg har trukket ungdomskultur og valgt at fokusere på teenagernes stil og opførsel i dag. Vores liv som teenager er meget anderledes i dag sammenlignet med vores forældre. Vi har en anden musiksmag, går på café og drikker dyr kaffe og bruger mange timer på de sociale medier. Presset på os er stort. Vi skal præstere og har høje forventninger til os selv. Det kan være hårdt, fortalte en ærlig Christian Jørgensen, der imponerede både censor Kim Jespersen og lærer Mari Mårstøl med sin imponerende accent.

– Både Amalie og Christian imponerede os dybt. Amalie for sin enorme viden om og evne til at debattere et svært emne på et højt fagligt niveau. Christian for sin enormt lækre accent og kæmpe ordforråd. De var begge dygtige til at holde samtalen kørende og til at forholde sig kritiske. Censor og jeg skulle da heller ikke votere længe, inden vi besluttede os for karakterer i den højeste ende af skalaen, fortæller Mari Mårstøl, der roser alle på sit engelskhold for en god indsats.

– Vi fik begge et 12-tal. Det er pisse fedt, og vi er naturligvis stolte af karakteren. Nu skal vi slappe lidt af, inden den sidste eksamen venter senere på ugen. Og så ser vi frem til den fedeste afslutningsuge med galla og selvfølgelig turen til DGI Landsstævne i Aalborg, siger de to dygtige elever.