Dato: 09/05/2017
Forfatter: Niels Wendelboe og Jens Hagelskjær

Fordybelsesfaget

Social Science

Et af de fordybelsesfag, man kunne vælge i 10. Klasse var Social Science, og det har 65 elever fordelt på 3 klasser gjort. Faget kan vel nærmest sammenlignes med en slags udvidet samfundsfag med fokus på aktuelle samfundsmæssige problemstillinger af både national og global karakter.

Som afsluttende projekt skulle eleverne selv finde og udvælge et emne, som så skulle undersøges, bearbejdes, perspektiveres og vurderes.

I de sidste 5 uger er arbejdet i timerne gået med dette projekt, og der har været stor og god aktivitet omkring det, og mandag aften var så afsat til den store fremlægningsaften.

Fremlæggelsen fandt sted i Idrætshallen, hvor hver gruppe skulle opstille deres stand, hvorfra de så kunne berette om det, de nu havde fundet ud af.

Fra 16 – 19 blev der så stillet op i stor stil, og der var mange virkelig kreative opstillinger, der var med til at understøtte det emne, som var valgt.

Og fra kl. 19 og helt frem til kl. 23 fremlagde grupperne så på ca. 7 min., hvad de havde fundet ud af. Vi hørte bl. a. om Nordkorea, Brexit, Feminisme, Islamisk Stat, velfærdssamfundet og flygtningeproblematikken. Virkelig gode og interessante fremlægninger fortalt og performet med stor entusiasme.

Dejligt at se eleverne vise, at de godt ved en hel del om verden uden for Vesterlund. Det er i høj grad demokratisk dannelse.