Dato: 26/01/2018
Forfatter: (elev) Oliver Nørris Olsen

-Fantastisk energi og dejlig hygge på ski i Østrig

Skitur overgår forventninger

Alle havde snakket om det. Langt størstedelen havde glædet sig helt vildt. Dagen var endelig kommet, datoen er mandag d. 15 januar, og vi stod nu ca. 160 elever klar uden for fire busser med alt vores nøje udvalgte bagage. Noget vi til gengæld ikke så frem til, var den, plus-minus, 16 timers lange bustur.

Morgenen efter kl. 7 stod vi nu alle i spisesalen på hotellet midt i alperne ved Sankt Johann im Pongau, nogle med flere timer end andre på øjet. Mad i maven, massere af varmt tøj på kroppen, og til sidst efter et par timer stod vi nær bjergtoppen. Vi var hjemmefra inddelt i 13 forskellige skihold og to snowboardhold efter niveau med omkring 10 elever i hver gruppe, hvor hold 1 til 4 alle var nybegyndere. Ligegyldigt niveau kom man alle på skiskole, men begynderholdene fik selvfølgelig mere undervisning end hold 13.

Hele ugen havde vi det enormt sjovt på pisterne; Begynerholdene kørte oftest med skiinstruktør om formiddagen og de første eftermiddage også, de mere øvede hold færdedes med lærere på både blå, rød, sort, Off-Piste og i Fun Park, og senere på ugen var der færre undervisningstimer, hvor lærerne derimod arrangerede forskellige valgfrie ture til nær og fjern.

Sådan foregik det mere eller mindre hver dag fra tirsdag til lørdag kl. 8:30, hvor gondolerne åbnede, til sidste busafgang kl. 16:30 tilbage til hotellet (udover tiden på restaurant som særligt lærer Michael Kang udnyttede pga. skade). Hvis man stadig havde kræfter til at gå og ikke falde i søvn, når vi kom hjem, blev der råhygget på det ekstreme plan på hotellet med hygge, brætspil og godt humør. Om aftenen var der obligatorisk møde for alle med sang, informationer og dagens bommert, hvilket der kom en masse sjove og nok uforglemmelige historier ud af, hvor bl.a. mislykkede flips, bræk på lifter, sne i lungerne og spørgsmålstegn over, hældningen på et bjerg ikke havde noget med temperatur blev nævnt. Sengetider til normale tidspunkter var ikke en udfordring med vores store udmattelse, så hver dag blev afsluttet roligt med et friskt sind på en ny skidag!

Hele skituren har været en kæmpe succes stort set uden elevskader, og det så ud til at alle havde det sjovt og udfordrede sine grænser, ligegyldigt om man havde stået på ski eller snowboard i 0 eller 150 dage før. Lørdag aften drog vi hjem til Danmark, efter en helt fantastisk skitur, hvor fællesskabet, skiløbet og sjove minder er hvad vi tager med os hjem. Rygsækken er nu endnu engang blevet fyldt med en oplevelse, som vi kan se tilbage på, med et smil på læben.