Dato: 07/08/2016

topnytelevhold

Det nye elevhold

SÅ ER DE HER ENDELIG!!!!

I dag startede et nyt elevhold på Vesterlund Efterskole – elevholdet 2016-17. Selvom vejrguderne trodsede os, var der meget store smil på læberne hos de nye ”Vesterlunder”. Med en smule sommerfugle i maven, blev der givet hånd og sagt pænt goddag til de nye værelseskammerater. Og selvom forældre kan være noget så pinlige, når man første gang står over for de nye venner, måtte de fleste alligevel gerne hjælpe med at pakke kufferterne ud og sætte cyklen på plads. Det er trods alt rart, at de lige kan give en hjælpende hånd og være i nærheden, så man ikke er overladt til det store fællesskab med det samme.

DSCF5877

DSCF5842

Med det nye elevhold venter mange nye og spændende begivenheden. Det er nemlig ikke et helt normalt skoleår vi går i møde. I juni 2017 er der nemlig Landsstævne i Aalborg, hvor vi selvfølgelig deltager med de elever, der måtte have lyst til at forlænge deres efterskoleår med en uge. Det er dog ikke det eneste, som er anderledes ved dette skole.

”Det bliver et sindssygt spændende år. Vi bygger nyt fitnesscenter, vi samlæser 9. og 10. klasse i dansk, engelsk og matematik, vi har oprettet fordybelsesfag, vi har fået mange nye og super dygtige lærere –  og så skal vi til Landsstævne. Det bliver et helt vildt år og jeg glæder mig,” fortæller Anne Nyhus, der er forstander på Vesterlund Efterskole.

Tristan Thor er en af vores 2. års elever, og om det nye skoleår siger han således; ” Det er første år med fordybelsesfagene. Jeg skal have fysik/kemi på højt plan, IT-værksted og social science.” Selvom det ikke er de velkendte ansigter fra sidste år, men nye kommende kammerater, Tristan sidder omgivet af i spisesalen, er det helt okay. ”Det er rart med nye mennesker, for så kommer der også til at ske nogle nye ting. Men det er også godt at rammerne er de samme, for så kender jeg til det. Sidste år fokuserede jeg meget på det boglige. I år vil jeg også fokusere lidt mere på det sociale.”

DSCF5850

DSCF5856

Selvom der er mange nye tiltag på skolen, mange nye ansigter og dermed også mange nye navne man skal lære, så er der selvfølgelig stadig traditioner. Her til aften var der aktiviteter på boldbanen. Efterfølgende skulle der synges lidt fra højskolesangbogen, og endelig skulle alle præsenteres. Det kan være grænseoverskridende for nogle elever, at skulle stå foran resten af elevholdet og sige sit navn, hvor gammel man er og hvor man kommer fra. Alle sejrede over frygten og alle fik præsenteret sig.

Det er altid en begivenhedsrig dag, når et nyt elevhold starter – og i dag var ingen undtagelse. Til vores held virker det som en flok virkelig søde unge mennesker, der er klar til et fedt år her på Vesterlund Efterskole.

VE_9-aug-2016_Panorama_Lowres