Dato: 10/04/2017

qualiture

med Mads Nyhus Kirk

Qualture

Tirsdag d. 28. marts havde vi besøg af Mads Nyhus Kirk, der fortalte om sit projekt Qualture, som står for Quality living. Foredraget handlede om projektet Qualture, der hovedsageligt går ud på, hvordan vi kan kategorisere vores materielle goder i kategorierne yndlingsgoder, nyttegoder og overflødighedsgoder, for at sætte fokus på forbrugskulturen i verden, med henblik på at vores jord skal overleve mange år endnu, på trods af den karakteriserende masseforbrugs kultur.

Der var god stemning, da eleverne på Vesterlund tirsdag formiddag/eftermiddag mødte forventningsfulde op til foredraget eller fortælletimen, som det hedder, med Mads Nyhus. Alt vi havde fået at vide var, at vi skulle medbringe 30 genstande, gerne noget vi holde af.

Mads fangede hurtigt vores fokus, da han fortalte os om ”smid væk kulturen”. At man bare køber noget nyt, selvom man måske egentlig ikke mangler det? Og om det virkelig er nødvendigt at beholde de 20 T-shirts nederst i skabet, som alligevel aldrig bliver brugt. Alle de ting man sagtens kan relatere til blev mixet med facts og fokus omkring, hvad vores masseforbrug gør ved jorden og hvordan vi bedst muligt hjælper med at formindske forbruget selv.

Der blev bl.a. givet forslag som, at man køber en drikkedunk som man re-fylder, i stedet for at skade miljøet ved at købe en ny plasticflaske hver gang man er tørstig. Eller som sagt kategoriserer sine ting, de ting man holder mest af og bruger meget, de ting der er nødvendige og praktiske og de ting man egentlig godt kunne undvære, for at leve minimalistisk, men stadig leve godt. Det betød ikke at man skulle smide det ud, for det hele hober sig op et sted i den sidste ende, men i stedet give det man ikke bruger væk til nogle, der har mere brug for det fx i Afrika.

Alt i alt, var det virkelig interessant og en god øjenåbner for det fleste. Det er godt engang imellem lige at stoppe op og tænkte over, at vi skal passe på hinanden og den jord vi lever på.

Positivt nok blev der ryddet op i samtlige skabe den aften og byttet på kryds og tværs med det man ikke længere brugte. Mads’ fortælling om fokus på en god livstil for sig selv, men også for jorden er helt klart sjov og værd at lægge ører til.

Find ham på facebook, instagram mm. – Qualture