Dato: 04/04/2018
Forfatter: (elev) Emma Madsen

PÅSKECAMP 2018

Tirsdag d. 27/3 klokken 10:00 ankom 34 spændte drenge til Vesterlund, de havde alle meldt sig til ”et døgn på efterskole”. Indenfor døren stod der 24 ligeså spændte elever.  De har i den sidste måneds tid planlagt campen for drengene.

Dagen startede ud med lege, rundvisning og frokost. Her kom drengene ret hurtigt tæt ind på hinanden. Senere stod den på boldspil, spring og sang, mange af drengene dyrker måske ikke disse sportsgrene til hverdag, for det var lige fra boldspillere til springere, men de gav den gas til alle aktiviteter. Mange af drengene kom for at undersøge, om efterskole var noget for dem. Flere af drengene udtalte undervejs, at de gerne ville på efterskole, og at Vesterlund helt sikkert var en god kandidat. Om aftenen stod det på OL-løb, hvor drengene konkurrerede i forskellige discipliner. Dagen blev afsluttede med kortspil og hygge i dagligstuen.

Onsdag stod på boldspil med briller så man så som en ko, og senere sangtime med skolens musiklærer. Selvom vejret var koldt og det sneede, så trak drengene i deres tykkeste tøj, og begav sig ud på et friluftløb. Løbet bestod af bowtack, trillebør-ræs og at rulle med tønder på tid.  Det hele blev afsluttet af hygge ved bålet med pandekager og varm kakao. Her kunne man mærke, at drengene der ikke kendte hinanden før, var kommet meget tættere på hinanden. Dagen blev afsluttet med kaffe og kage, hvor forældrene fik lidt at vide om, hvordan det hele havde været. Derefter drog de 34 trætte drenge hjem på påskeferie.

For Vesterlund-eleverne var dette en slags praktisk eksamen, hvor vi skulle prøve de ting vi havde lært i årets løb. Men udover at være til vores praktiske eksamen, nød vi alle sammen samværet med drengene. De var alle sammen vildt søde, og tog godt imod alle aktiviteterne, og selvom det tog på energien at være på i 1,5 døgn, var det helt sikkert en vildt god oplevelse. Både selve forberedelsen men også det at stå foran en del man ikke kender.

Jeg vil bruge muligheden til at sige tak fra elever og lærere til drengene på Påskecampen for et fantastik døgn sammen.