Dato: 20/12/2017
Forfatter: Vesterlund Efterskole

NU ER DET JUL I VESTERLUND

I dag er det onsdag d. 20 december og skolen ligger nu stille hen for lyden af elever, der hygger sig rundt omkring på skolen. Vi har i dag ønsket hinanden en glædelig jul og godt nytår, vi har efter et hyggeligt julearrangement sammen med alle forældrene, sendt vores elever hjem på en velfortjent juleferie.

Det er jul og der er nu gået fem måneder af skoleåret 17/18, minutterne, timerne, ugerne og månederne i fløjet afsted med højt fart, men som man siger; tiden flyver når man er i godt selskab.  Vi har oplevet så mange ting sammen i løbet af de sidste fem måneder. Den første uge af elevernes efterskoleophold, var en uge der var fyldt med nye bekendtskaber, værelser, indtryk, informationer og en hel ny rytme i hverdagen, man skulle vende sig til. En ny hverdag med morgenmad kl 6.55 efterfulgt af oprydningen og en meget vigtig oprydning, for hvis man har redt sin seng, tømt sin skraldespand, ryddet sit skrivebord og slukket lys, så slipper man for en ”lille” frisk cykeltur i sin middagspause.

Efter mødet med en ny hverdag, var det også mødet med andre gode begivenheder, vores introtur til Fredericia, FUT-samtaler og sangformiddage, hvor elever blev præsenteret for sangene til vores musikalske forestilling. I sensommeren fik eleverne mulighed for at tage dykker-og faldskærmscertifikater og det var en lille modig flok elever, der havde meldt sig og bestod deres prøvelser. Vi har haft besøg af forældrene til vores mini-forældredag og så havde vi Efterskolernes Åbent hus i september, hvor vi også havde mange besøgende.

Vi har været til fodbold, badminton og volleystævner, vi er stolte af de deltagende elever og lærere. November bød på nogle travle og anderledes uger på Vesterlund Efterskole med brobygning, naturfagsuge og med OSO- og Mini-OSO-opgaverne afleveret, blev det langt om længe tid til dette års musikalske forestilling (Op)løsning. Det var en magisk uge, fyldt med glade, kreative og friske elever, medarbejder og andet godtfolk, gjorde deres for at bidrage til vores fælles projekt. Så endnu engang tak til alle jer, der kom og så os, men IKKE mindst en kæmpe tak til eleverne for deres enorme gåpåmod. Vi er stolte af jer!

Da vores idrætshal igen var tilbage til dens oprindelse, skulle der igen præsteres, men denne gang i en helt anden sammenhæng, det var nemlig blevet tid til de årlige terminsprøver i dansk, engelsk, matematik og tysk. Udover at skulle øve grammatik, formelsamlinger og øves på tyske- og engelske gloser, så skulle der for nogle elever også øves spring til den årlige springcup i Silkeborg. Mange deltog og igen i år lavede vores elever flotte resultater – stort tillykke til jer!

I løbet af den sidste uge er der blevet hygget, julet og så lidt mere hygge på værelserne, for når eleverne vender tilbage efter nytår, er der værelsesbyt, vi er spændt og det er vi ikke i tvivl om at eleverne også er.

Det var et lille oprids af nogle af de begivenheder, vi har været en del af siden vi startede i august.

Efter nytår vender vi tilbage for fuld musik og er klar til endnu flere oplevelser med hinanden. En ting vi særligt ser frem til er, når vi skal rundt i det ganske land og vise vore opvisning.

Vi har et elevhold, der værner om fælleskabet, hinanden. De er ansvarsfulde og når eventuelle forhindringer dukker op, så ser vi samarbejde og respekt og tillid for hinanden.

Vi glæder os helt vild til det nye år, som bliver fyldt med nye begivenheder som vi skal dele og opleve med hinanden.

Fra alle os i Vesterlund skal der lyde et glædelig og godt nytår
.