Dato: 14/08/2018
Forfatter: Malene Ringgaard

Noget om at være

Jeg er mig der er ham der er ham der er mig
og mit jeg det er mig ikke dig.
Hvis en anden var mig ku det godt være dig
der var mig hvis jeg ikke var mig.

(Uddrag fra Noget om at være af Halfdan Rasmussen, 1951)

Første mandag i skoleåret har budt på mange forskellige oplevelser. Overlærer Jens Hagelskær, der var iført cykelhjelm og vest, startede dagen med et kyndigt foredrag om skolens holdning til cykeladfærd. Derefter blev alle introduceret til 12’eren, vejen til Daglig Brugsen i Thyregod og togstationen. Alt dette mens eleverne havde rig mulighed for at lære hinanden at kende undervejs på turen.

Sangtime og årets første træskoforedrag er også blevet afviklet i dag. For ikke at tale om eftermiddagens helt store teambuilding arrangement, hvor eleverne i FUT-grupper kom tæt på hinanden og skulle hjælpe hinanden gennem de mange udfordringer.

Årets første fællesgymnastiktime var også en af dagens aktiviteter og endelig bestod aftenen af folkedans. Jo, det har sandelig været en indholdsrig dag på Vesterlund og mon ikke eleverne er godt trætte, når de rammer puden.

At være en blandt mange. At finde sin plads i det store fællesskab. At bidrage til det forpligtende fællesskab. At være sig selv og være en del af et fælles os. At være den bedste udgave af sig selv. Det kan være svært, at få alle elementerne til at passe sammen – dog virker det til, at elevholdet 2018/19 er kommet godt fra start og en god start kommer sjældent skidt igen.