Dato: 16/01/2017
Forfatter: (elev) Karoline Genckel

IMG_1326

Musiktræf

Tirsdag d. 10 januar 2017 kørte Vesterlunds to sammenspilshold sammen med deres to engagerede og dygtige musiklærer William Wester og Nikolaj Svaneborg, forventningsfulde mod Brøruphus Efterskole. Skolen afholdt nemlig, deres årlige musiktræf for Sydøstjyllands Efterskoler. En af skolens haller blev omdannet til et super spillested til dagens event. Der var hyret professionelle lyd og lysfolk, så dagen bød på super musik, hvor eleverne havde oplevelsen af at stå på en scene, hvor rammerne var optimale. I år optrådte Midtjysk, Elbæk, Vestbirk, Balle og Vesterlund sammen med eleverne fra Brøruphus Efterskole. Der blev virkelig fyret op for fed musik og god stemning.

”Vi ankom til Brøruphus Efterskole omkring 13.00 tiden, hvor vi blev taget godt imod af elever derfra. Der var blevet sat et stort lokale af til os fra Vesterlund, hvor vi kunne have vores instrumenter med mere. Vi samledes hurtigt i lokalet, hvorefter vi begav os ned i hallen, hvor det hele skulle finde sted. Der gik ikke længe før dagens program blev præsenteret, af to søde og engagerede værter, der under hele dagens program, var underholdene og glade.

IMG_1328

IMG_1329

Lidt i 15.00 skulle vi selv på og vi var klar, eller næsten klar. For da vi havde sat instrumenterne på plads på scenen og var blevet spurgt om vi var klar, stod vi og manglede vores ene trommeslager som endnu ikke var dukket op. Vores musiklærer, William, var kørt ud for at hente ham og vi ventede spændt mens værterne trak lidt af tiden ud, da vi var forud i programmet. Kort tid efter var han der og så var vi klar. Det var en fornøjelse at spille for de andre, da vi først var kommet i gang. Stemningen var høj og der blev klappet og sunget med, især til hold back the river, med James Bay som Ida Marie, en af vores dygtige sangere, sang. Da vi var færdige blev jeg selv helt rørt, for det var et ”take back” til da vi lavede musikshow med Vesterlund. Man mærkede at musikshowet havde sat sine spor, for det var hvad jeg tænkte på, da jeg gik på scenen med de andre og det var den samme følelse der dukkede op inden i. Resten af dagen hørte vi alle de andre vildt dygtige efterskoler. Jeg var meget imponeret over alle der spillede, både på stor og lille scene. Lille scene bød på mindre grupper i den akustiske kategori, hvor den store scene bød på større bands med alt hvad man kunne byde på. Udover dygtige trommeslagere, pianister, sangere, folk på bas og guitar var der også violiner, tværfløjte, trompeter, trækbasuner, cello og ikke mindst saxofoner. Da vi efter en fantastisk dag var ved at nå til vejens ende, blev der endnu engang fyret op for niveauet på den store scene. Hvor der blev sluttet af med bl.a. Numre som Ed sheeran ” i see fire”, ”forfest og meget mere. Men jeg vil mene det hele toppede da Life is a highway blev spillet og alle sang med”

Da det hele var færdigt pakkede vi sammen, satte os ud i bussen, trætte og med en dejlig følelse i kroppen af musik. Det var endnu en fantastisk oplevelse med Vesterlund.