Dato: 25/01/2017
Forfatter: Jens Hagelskjær

IMG_7805

London

En lille, men passende flok på 18 elever valgte i efteråret at tage til London i uge 3, og nu har vi så gennemført turen, hvis formål dels var at styrke fællesskabet mellem eleverne, anvende det engelske sprog i virkeligheden, finde rundt i London via undergrunden, se på Londons seværdigheder og kultur, samt, vil eleverne sige, foretage nogle gode indkøb nu hvor det engelske pund er faldet betragteligt.

Vores tur begyndte mandag morgen i Billund Lufthavn, hvorfra vi fløj til England og midt på eftermiddagen var vi indlogeret på et hotel i Paddington-bydelen i London. Den bydel, som har givet navn til den ret kendte bjørn Paddington. Vi så også statuen af bjørnen på stationen, ligesom vi på en anden station så Harry Potter køre ind på platform 9 ¾.

Elevernes første opgave var parvis at gennemføre et o-løb i undergrunden. De skulle gennemkøre en given strækning, og på angivne stationer enten møde min kollega Tommy eller tage selfies, som bevis på at have været der. En opgave som flere elever i forvejen var lidt bekymrede for, men de var dygtige og alle klarede fint den stillede opgave, og dermed kunne vi med ro i sindet lade dem selv køre rundt i London. Alternativet vidste de også: at gå med mig i hånden på deres frieftermiddag.

IMG_7856

IMG_8139

Næste dag besøgte vi Tower of London med ravnene og kronjuvelerne, og vi spadserede en lang tur forbi regeringsbygningerne, Big Ben og Buckingham Palace og sluttede med aftensang i Westminster Abbey. En storslået afslutning på en god dag.

Torsdag eftermiddag havde eleverne tid til deres indkøb, og mange fik brugt deres sidste penge, og så torsdag aften var vi i teatret til en af Londons berømte musicalforestillinger, hvor vi så School of Rock. Fantastisk stykke som fandt i alles smag.De følgende dage var vi ude i Greenwich og se på tidslinjen, på marked i Camden, oppe på Tower Bridge og i St. Pauls Cathedral og vi sluttede programmet med et besøg i London Dungeon, hvor dele af Londons historie blev fortalt på en lidt anderledes gruopvækkende måde.

Fredag eftermiddag kørte vi tilbage til lufthavnen og landede sent fredag aften i Billund efter en god og lærerig tur, hvor vi syntes, at vi i høj grad fik opfyldt formålet med turen.