Dato: 02/05/2016
Forfatter: Malene Ringgaard

Et glædeligt gensyn GENSYN!

JUBILARDAG 2016

Efter flere regnfulde dage tittede  solen endelig frem, da vi i lørdags lod flaget gå til tops og slog dørene op til jubilardag. Godt 300 gamle elever havde fundet vejen tilbage til deres gamle efterskolen.

“Man kan sagtens kende folk, men efter 10 år er det svært at koble navnene sammen med ansigterne” fortæller Simon Hvid der sammen med ca. 50 andre fra samme årgang var vendt tilbage til de velkendte rammer. “Små historier dukker op, når man ser ansigterne, små episoder som man egentlig havde glemt alt om. Det er lidt sjovt”.

IMG_2200-1024x683

IMG_2239-1024x683

Med lidt flere år på bagen var oplevelsen overvældende for Else og hendes 4 efterskole kammerater, der også mødte op på dagen. Else var elev i 1951. Dengang var skolen ikke nær så stor, som den er i dag. “Efterskolen er jo nærmest blevet til en hel by” erklærer hun.

Da vi på rundvisningen når lektiecafeen, trækker hun et fotoalbum op af posen og slår op på en side. Ved et vindue sidder 4 smilende piger på et par senge. “Dengang var der elevværelser herinde og derover ved det vindue, der var mit værelse – der boede vi 4 piger sammen. Det er dem du kan se her på billedet” fortalte hun.

Efter rundvisningen blev der serveret kaffe og kage, og jubilarene kunne nu få lov at hilse ordentligt på hinanden. “Hvem er det nu lige du er – gik du på samme årgang som mig?” lød det bl.a. hos vores mandlige gæster fra årgangen 1945-46. De var elever på skolen for 70 år siden, og selvom det var svært at kende hinanden igen efter alle disse år, stod minderne stadig helt klart hos dem. “Jeg husker, at du havde blindtarmsbetændelse, og vi måtte skovle sneen væk ind til Thyregod, så ambulancen kunne komme frem – det var lige ved at gå galt!” lød en af historierne,“ja.. jeg gav da også lagkage efterfølgende som tak til jer allesammen” lød svaret.

Der blev også tid til forskellige aktiviteter i løbet af dagen, som vores gæster kunne deltage i. Der blev spillet fodbold. Henrik spillede op til fællessang i foredragssalen. Der blev bagt pandekager på friluftspladsen og der blev sprunget i centeret.

Dagen sluttede af med en lille smagsprøve på noget af det gymnastik, som vi tilbyder eleverne i dag, og selvfølgelig skulle det obligatoriske fællesbillede på græsplænen også tages. Som farvel, fik vores gæster en hotdog og en sodavand i hånden.

Tak for jeres besøg, vi håber alle fik nydt gensynsglæden.

IMG_2353-1024x683