Dato: 14/08/2017
Forfatter: Vesterlund Efterskole

Jubiiiiii

Elevholdet 17/18 er endelig startet

195 forventningsfulde efterskoleelever stemplede søndag eftermiddag ind på Vesterlund Efterskole til et år proppet med gigantiske oplevelser, fede udfordringer og de vildeste venskaber.

Første efterskoledag er altid noget ganske særligt, og i en varm og humoristisk velkomsttale bød forstander Anne Nyhus de nye spændte efterskoleelever, flankeret af deres lige så spændte forældre, velkommen til et år sprængfyldt med blod, sved og glædestårer.

– Vesterlund Efterskole er først og fremmest en skole, der ruster jer til fremtiden. Både menneskeligt og fagligt. Det er vigtigt, at I er åbne over for hinanden og tager en snak med andre end dem i lige kender. I skal være klar til at spørge og til at lytte. Er I det, får I et fantastisk efterskoleår og gode værktøjer i livets rygsæk, fortalte Anne Nyhus, der med et smil lovede forældrene, at eleverne i hvert fald senest kommer hjem til jul.

Sebastian is ready to mingle

Efter 16 gode og trygge år i hjemmet i Kolding er Sebastian Rødtnes klar på nye udfordringer.

– Nu skal der ske noget andet i mit liv. Jeg vil gerne lidt væk fra min normale hverdag og prøve at stå på egne ben. Jeg har set nogle af Vesterlunds gymnastikopvisninger, læst om skolen på deres hjemmeside og besøgt dem på Efterskolernes Dag. Jeg synes, det virker som en mega fed efterskole, og jeg glæder mig helt vildt til at lære en masse nye mennesker at kende, fortæller Sebastian Rødtnes.

Den 16-årige koldingenser ser især frem til at blive dygtigere til gymnastik og friluftsliv.

– Jeg har gået til spring i mange år, og det bliver en fest at lære nye spring af skolens dygtige trænere. Jeg glæder mig også til friluftsliv og rejserne. Vi skal bo fire sammen på vores værelse. Det bliver skide hyggeligt, men vi skal huske at få noget søvn.

Sebastians livret er mad, og det er et åbent spørgsmål, om det bliver sværest for Sebastian at undvære mors kødgryder – eller om det bliver sværere for mor, Marianne Rødtnes, at undvære sønnen.

– Det bliver hårdt at undvære Sebastian. Men Vesterlund bliver så fedt for ham. Jeg under ham virkelig alle de store oplevelser, der venter, og jeg ved, at han er i de tryggeste rammer på Vesterlund Efterskole. Jeg glæder mig til at følge efterskolelivet lidt på afstand, og jeg bliver helt sikkert en stor fan til alle opvisningerne, siger Marianne Rødtnes med et stort farvelsmil.

Navn: Sebastian Rødtnes
Kommer fra: Kolding
Yndlingsfag: Engelsk
Livret: Gratis mad – altså jeg kan bare godt li’ mad
Kæreste: Nej
Kælenavn: Seb eller Rødtnes
Glæder sig især til: At blive dygtigere til gymnastik og friluftsrejserne

Vesterlund var et let valg for Silke

Med en mor og en søster der begge har gået på Vesterlund Efterskole, er 15-årige Silke Cæcilie Edelmann Rasztar fulgt i familiens fodspor. Men det er ikke kun mor og storesøster, der har påvirket beslutningen.

– Alt hvad jeg har set og hørt om Vesterlund har været mega godt. Jeg har en set en masse opvisninger, og jeg glæder mig helt vildt til, at det bliver min tur. Jeg har dyrket rytme i mange år, men jeg vil også gerne prøve at springe, siger den vejlensiske pige, der ligesom de 194 andre elever er mødt frem med en kildren i maven.

– Jeg er da lidt nervøs og har tænkt over, hvad jeg har på, siger Silke Cæcilie Edelmann Rasztar med et lille skævt smil, og selvom det er lidt nervepirrende at flytte hjemmefra, glæder hun sig.

Det bliver spændende at prøve at bo et andet sted. Jeg kender flere, der skal gå på Vesterlund, men ikke mine to nye roomies. De virker vildt søde, og jeg glæder mig til at lære dem og alle de andre bedre at kende. Vesterlund bliver en kæmpe oplevelse.

Navn: Silke Cæcilie Edelmann Rasztar
Alder: 15 år
Kommer fra: Vejle
Yndlingsfag: Matematik
Livret: Risengrød
Glæder sig især til: Opvisningssæsonen

Jon og Gustav er nye værelseskammerater

På drengefløjen deler Jon Christiansen fra Kolding og Gustav Skyum fra Aarhus værelse. De er begge spændte på efterskolelivet, og de indrømmer gerne, at de har et stort kuld sommerfugle i maven.

– Jeg kan godt være lidt stille og genert, når jeg møder nye mennesker. Men jeg håber, at efterskoleåret på Vesterlund kan lære mig at være mere åben. Jeg vil i hvert fald gøre alt, hvad jeg kan og tage initiativ til at blive en del af fælleskabet og få en masse nye venner, siger Gustav Skyum.

De to 16-årige drenge skal begge gå i 10. klasse, og de ser frem til et mega fedt skoleår.

– Selvfølgelig er skolefagene vigtige, men jeg glæder mig især til friluftsliv og turen til Norge. Jeg er ikke så glad for højder, så det bliver fedt at udfordre mig selv og overskride nogle af mine grænser i de norske fjelde, siger Jon Christiansen.

Navn: Jon Christiansen
Kommer fra: Kolding
Yndlingsfag: Biologi og kristendom
Livret: Tarteletter