Dato: 20/08/2018
Forfatter: (elev) Christina Frengler

Hverdagen venter lige om hjørnet, og med det kommer flere valg

Mange elever er begyndt at se frem til det de er kommet til Vesterlund for; nemlig hverdagen med alt hvad det indebærer af faglighed, fællesskab og ikke mindst valgfag.

Torsdag var dagen hvor eleverne endelig skulle vælge hvilke valgfag skemaet for det næste halve år skulle fyldes ud med.

Spørgsmålet var, om man skulle vælge det ”sikre” – Det man ved man kan lide og er god til såsom Teamgym, Pigerytme eller Boldspil, eller skulle man måske vælge noget helt nyt man måske aldrig havde troet man skulle lære såsom Guitar for begyndere, Jagt eller Bueskydning.

Nogle vidste præcis hvad de ville have, andre var stadig i tvivl da valget skulle tages. Men alle fik i sidste ende sat deres krydser og skemaet kan nu sammensættes.

Indtil nu har eleverne været sammensat på kryds og tværs i Fut-grupper, gang-grupper og vennefut-grupper. I dag skulle eleverne så endelig møde deres stamhold og dertilhørende lærere. Stamholdet er elevernes base hvor de har kernefagene dansk, engelsk og matematik. Her blev der leget navnelege og optaget videoer af eleverne omkring deres drømme og forventninger til deres efterskoleår.

Med hverdagen følger også flere rutiner, så torsdag skulle eleverne endnu engang kastes ud i nogle af de rengøringsopgaver der følger med når man er elev på Vesterlund.

Der blev skrubbet og skurret med smil og sved på panden, og flere elever var enige om, at det faktisk ikke var så slemt som de først havde troet.

Eftermiddagen sluttede på Ballesbækgård, hvor der blev gået ture og leget lege i den skønne natur omkring Rørbæk Sø. Derefter blev eleverne udfordret, da de helt selv skulle grille deres aftensmad. Det var en sværere logistisk opgave, der krævede tungen lige i munden, at få knap 200 elever til at tilberede deres egen mad, men da først kødet var lagt på grillen blev der hygget og spist til den helt store guldmedalje.