Balance i krop og sjæl

KROP OG KOST

Krop og kost er to ting, som unægtelig går hånd i hånd. På Vesterlund Efterskole indeholder et normalt ugeforløb mange timers fysisk aktivitet. Det kræver en god fysisk grundform og den rigtige kost. Derfor sammensætter vores dygtige køkkenpersonale en kostplan, der er tilpasset elevernes træning og kropslige udvikling. Desuden har vi ansat en fysioterapeut, der ugentligt kommer og behandler eventuelle skader eller hjælper os med forebyggelse af overbelastningsskader. Du kan på denne side læse mere om vores kostpolitik og vores fysioterapeut. Vi ønsker således at informere eleverne om sund kost og korrekt træning.

På Vesterlund Efterskole er vi vilde med mad. God, sund og varieret mad. Mad der holder dig mæt og frisk, så du kan klare en lang skoledag, men også lidt til den søde tand. Vi har øjne og øre åbne for, hvad du kan lide, for vi elsker at lave mad, der bliver spist. På Vesterlund Efterskole spiser vi 6 gange om dagen.

Gå til smileyordningen

Nøglehulscertificeret spisested

I 2015 blev Vesterlund Efterskole et nøglehulscertificeret spisested. Det betyder, at vi sparer på sukker, salt og fedt – til gengæld får eleverne flere kostfibre i deres mad.

Vi mennesker er nemlig sådan indrettet, at vi gør, som vi plejer, og hvis vi skal ændre på dette, så behøver vi et kærligt puf i den rigtige retning til at gennemføre det, som de fleste af os inderst inde gerne vil. Heri ligger bl.a. fidusen i at lave mad efter Nøglehulsmærket. Det hjælper til at oplyse vore elever, der måske ikke ved så meget om sundere kostvaner, ligesom det giver dem et skub i den retning, de måske i virkeligheden ønsker at gå. Det er vigtigt at understrege, at nøglehullet ikke er et forbud, men et tilbud om en sundere livsstil, eleverne har stadig deres frie vilje, også til at vælge måder at leve på, der måske ikke er sunde. Vi gør det lettere for de elever, der har et ønske om at leve sundere, og det går vi ud fra, at mange af vores elever ønsker.

Eleverne er altid velkomne i køkkenet til en dialog omkring maden, ligesom vi i køkkenet er altid gerne modtager ønsker på spændende middagsretter.

Faglært personale

Køkkenet er bemandet med faglært personale, der alle gør deres bedste for at skabe nogle gode madoplevelser. Der bliver lagt vægt på kvalitet, smag og gode oplevelser. Personalet deltager løbende i temadage og kurser for at få inspiration og ny viden.

fys

Hvis du bliver skadet

FYSIOTERAPEUT

På Vesterlund Efterskole står tiden aldrig stille. Et normalt ugeforløb indeholder mange timers fysisk aktivitet. Det kræver en god fysisk grundform. Er din grundform ikke god nok, risikerer du at få en overbelastningsskade. Du kan naturligvis også bare være uheldig og komme til skade.

I begge situationer kan du få behandling af vores dygtige fysioterapeut Morten Askjær. Han behandler skaden og tilrettelægger et genoptræningsprogram, så du hurtigt kommer i gang med det der er sjovest – nemlig at deltage i alle idrætsaktiviteterne.

Hos skolens fysioterapeut kan du få:
  • Professionel vurdering og skadesbehandling.
  • Genoptræningsprogram.
  • Tilrettelæggelse af træningsprogram, hvis du vil forbedre din fysiske form.
Screening

Tre gange om året foretager vi en screening af dig, hvis du har lyst til at følge din fysiske udvikling. Det betyder, at vi måler din kropslige udvikling, mens du er elev hos os. En screening vil sige, at man måler højde, vægt og fedtprocenten. Derved kan du også holde øje med din egen kropslige udvikling gennem året. Screeningen er så vidt mulig også foretaget af skolens fysioterapeut.

Kompetent hjælp

Fysioterapeuten

Morten Askjær er uddannet fysioterapeut og er ansvarlig for skadesbehandling og forebyggelse på Vesterlunds Efterskole. Morten har en lang baggrund i gymnastikkens verden, både som gymnast på konkurrencehold, rephold, Ollerup’s elitehold og DGI’s Verdenshold. Han har været instruktør på juniorhold og rephold og gymnastiklærer på efterskoler. Udover interessen for gymnastik brænder Morten for bl.a. cross fit, mountainbike og styrketræning.

Interessen for sport kombineret med en uddannelse som fysioterapeut giver det Morten en god indsigt i mange forskellige typer af skader. Han ved, hvorfor de opstår, hvordan du forebygger, og hvordan du hurtigt bliver frisk igen, når uheldet er ude.

Morten Askjær har selv gået på Vesterlund Efterskole.

Fysioterapeut-238x300