Nyheder

Dato: 31/10/2016
Forfatter: Malene Ringgaard

top

tillykke til vores egne vesterlunder!

GULD OG SØLV VED EM I TEAMGYM

I uge 41 deltog de seks danske landshold ved EM i TeamGym. Det var med stor spænding, at vi i Vesterlund nøje fulgte med i både kvalifikationen og finalerne. Foruden de mange gamle elever, der nu er gymnast på de forskellige hold, deltog Niels Wendelboe, Julia Wittmann og Marie Søbo Andreasen også ved EM.

Niels, der til daglig er vores meget dygtige gymnastik- og faglærer, er gymnast på det danske seniorlandshold. Om oplevelsen siger han således: ”Det er fedt når noget kulminerer på den rigtige måde, når man har brugt så mange træningstimer på det. Samtidig er man af sted med sine gode kammerater. Det lykkedes mere eller mindre perfekt med vores gymnastik, så på den måde var det en rigtig god oplevelse”.

Det var tredje gang Niels deltog ved et EM i TeamGym. Han var både med i 2012, 2014 og nu igen i 2016. Men presset som gymnast på seniorherre landsholdet er stort, da der er høje forventninger til drengene. ”Det er faktisk et kæmpe pres. Man kan leve op til forventningerne eller man kan skuffe. Man kan ikke rigtig overraske positivt, for alle regner med at man vinder. Det får man også direkte at vide af forbundet og man ved også at det er samme følelse tilskuerne sidder med. Så derfor er det et enormt pres. Det er også til den konkurrence, hvor der er aller vigtigst at man lykkes”.

Heldigvis lykkedes det de danske drenge at tage guldet med hjem til Danmark endnu en gang. ”Det var en forløsning og der var jubel og glade dage – og så var vi klar til at holde en god fest – og det gjorde vi” smiler Niels.

På det danske juniorlandshold for piger deltog vores egen Marie Søbo Andreasen og Julie Wittmann. Det var første gang, de to piger skulle i deltage i en international konkurrence. ”Det var en rigtig god oplevelse, måske den vildeste oplevelse i mit liv” fortæller Marie med et stort smil på læberne. ”Man savner det rigtig meget, nu hvor man er kommet hjem. Sammen var vi holdet og sammen gik vi ind og lavede det, som vi har arbejdet på i så lang tid – og pludselig var det ovre igen” fortsatte Julia.

07-50-29

img_6453

For begge piger var de fleste nerver at finde ved kvalifikationen. Det var her de begge debuterede som repræsentanter for Danmark. ”Efter vi havde lavet vores rytmeserie, var vi helt oppe og køre, fordi der var så mange der heppede på os. Mange fra de andre lande var også imponeret over os og det vi kunne” fortæller Marie, ”ja, der var en rigtig god stemning i hallen, og da vi løb ind i hallen skreg publikum; ’DANMARK’ det var helt vild fedt” fortæller Julia.

Juniorpige landsholdet gik videre til finalen med en 1. plads efter kvalifikationen. I finalen havde de dog fornemmelsen af, at rytmeserien ikke gik helt så godt, som ved ind indledende konkurrence. Derfor blev der strammet op, da der skulle springes trampet og bane. Det gik endda så godt, at holdet fik flest point og vandt banespring. Samlet endte de på en flot 2. plads, hvor de kunne tage sølvet med hjem til Danmark. Islands juniorlandshold lavede en flot konkurrence og tog guldet med hjem.

”Det var en vild oplevelse, at så mange fulgte med herhjemme. Efter kvalifikationen var der bare en million beskeder fra både folk fra efterskolen, familie og andre venner. Det var ret sjovt og slet ikke til at forstå, at så mange så med herhjemme fra” fortalte Julia. ”Jeg gad faktisk godt have oplevet, hvordan det var her på skolen, for de sagde at alle sad i foredragssalen og fulgte med og heppede” erklærede Marie, mens Julia tilføjer ”det var også dejligt at mine andre familiemedlemmer, som ikke var med dernede, kunne følge med på livestreamingen”.

For pigerne lever drømmen om flere internationale konkurrencer videre. Begge er de enige om, at oplevelsen af at repræsentere Danmark ved en international konkurrence skal gentages. Dette på trods af, at der skal kæmpes endnu mere for en plads på holdet. For Julias vedkommende er det nemlig slut med Juniorpige landsholdet, næste gang er hun nemlig blevet for gammel og skal rykke op på det danske seniorlandshold.

Vi vil ønske jer alle et STORT tillykke med de flotte resultater, vi er meget stolte af jer!