Dato: 16/05/2016

IMG_2517-1024x617

OPLEVELSESRIG, SJOV OG UDFORDRENDE

FRILUFTLIVSTUR TIL NORGE

Torsdag morgen drog 70 glade og forventningsfulde elever afsted på friluftsliv tur til Norge.

Alt var pakket, varme sokker, huer og handsker, men også shorts og solcreme.

Vi var alle spændte på hvad der ventede os i Norge.

Vi sejlede fra Hirtshals til Kristiansand og ankom torsdag eftermiddag til Trollaktiv ved Evje, Trollaktiv ligger i de smukkeste omgivelser og kun et stenkast væk fra den smukke, brusende og fascinerende elv, Otra. Forude ventede to dage, pakket med aktiviteter hvor vi både blev våde, og kom op i højderne.

Vi har sovet i lavuer (store tippier) og i Yuter (træhytter med køjesenge), nætterne var kolde, men hyggelig.

IMG_2433-1024x683

IMG_2483

Trollaktiv ligger i de smukkeste omgivelser, fyldt med skov, bjerge, klipper og med elven som nabo, var der ikke noget hyggeligere end at skulle lave mad udedøres. Madlavningen blev lavet på trangiaer og vi kan vidst alle blive enige om, at lave mad, med gode kammerater og i smukke omgivelser, så smager maden bare bedre.

“Det foregik på en bænk og med et lille trangiasæt, som bestod af to gryder en pande og en sprit beholder. Det var vældig smart og meget hyggeligt. Vi sad alle samlet og spiste, det var bare dejligt og hyggelig“ (Freja Sørnsen, elev)

I Aktivitetshold, skulle vi prøve kræfter med fire sjove, høje, våde, farefulde og grænseoverskridende discipliner, klatreskoven, hvor vi har klatret rundt som små aber, mellem træerne og svævet over vand, hvor landingerne var yderst yndefulde.

På et tidspunkt på banen skulle man kaste sig ud fra et træ, og svinge sig over i et net. Det gav et kæmpe sug i maven. Vi vidste jo godt at vi var spændt fast, men det var alligevel lidt grænseoverskridende at skulle kaste sig ud fra et træ. (Freja Sørnsen, elev)

Vi har råbet og skreget ned af elven, på vores River Raft tur, så vi var helt hæse i stemmerne. Vi har haft ondt i hænderne af at holde fast, i kampen mod det brusende vand, for ikke at falde ombord. Vi har kastet os ud fra elven og svømmede ind til bredden, eller hevet i land af vores instruktører.

Vi har prøvet kræfter med SUP (stand up paddling) hvor det handler om balance og koordination for at finde den helt rigtige strøm, så man kunne surfe afsted på sit board. Og som det nye

var vi i river tube, baderinge hvor vi suser ned af elven mens vandet vælter ind i hovederne på os.

”River tube var noget vildere, vi skulle sidde i en badering og følge strømmen ned af floden. Det var koldt men sjovt. Det var jo trodsalt smeltevand vi var ude i. Ca. 4 grader, og det er ikke meget kan jeg fortælle.” (Freja Sørnsen – elev)

IMG_2911-1024x617

Sidst men ikke mindst har vi klatret på klipper, nogle kom tørre igennem det… og andre våde. Vi har rappellet ned af en klippeafsats på 45 m.

Søndag aften sent, var vi atter hjemme i Vesterlund igen.

Det har været en fornøjelse at være på tur med jer elever. I er super seje, modige og i giver ikke bare op. Så hatten af for jer, i er nogle seje typer. Jo vildere, jo bedre, det er sådan i er, men jeg er ret sikker på at der er flere af jer, der i løbet af de sidste dage, har haft et par gange hvor der har været et ekstra sus i maven eller at jeres hjerte lige har skippet et slag. Det gjorde mit i hvert fald et par gange eller tre.

Nu er vi igen hjemme, og hverdagen med prøver og synopsis skrivning er i fuld gang. Så mon ikke nogle dage i det fri, uden telefon og fyldt med en masse aktion, hvor vi har fået noget fornyet energi har været tiltrængt. Det har været en fornøjelse at dele denne oplevelse sammen med jer, og jeg tror at vi alle sammen er blevet lidt modigere og overskredet en grænse eller to, og om ikke andet så er vi blevet endnu mere vilde med friluftsliv og alt hvad det nu indebære.

”Turen til Norge er noget som vi aldrig glemmer, det bliver noget som vi vil huske tilbage til, og mindes de oplevelser vi fik ud af det! jeg kan kun anbefale det, aldrig i mit liv har jeg prøvet noget så fedt, spændene, grænseoverskridende, sjovt og top-swag som turen til Norge.” (Freja Sørnsen)

Tak for en oplevelsesrig tur, kære elever og kære kolleager