Dato: 28/06/2017
Forfatter: Vesterlund Efterskole

Tilbageblik

Et eventyrligt efterskoleår

Et år på Vesterlund Efterskole har givet Karoline Genckel og Mikkel Christiansen uvurderlige venskaber og oplevelser for livet. De har rykket sig fagligt, styrket deres fysisk og udviklet deres menneskelige kvaliteter. Det fortæller de to 10. klasses elever, da vi møder dem på en af årets sidste skoledage til en snak om efterskoleåret.

– Vesterlund har været et eventyr med masser af fede oplevelser. Vi har opbygget et fantastisk sammenhold, og alle har været sammen om at gøre året til det bedste i vores liv. Vesterlund har været det eventyr, alle drømmer om at opleve, fortæller Karoline Genckel, der for et år siden forlod pigeværelset i Næstved for at udfolde sin store passion.

– Efterskolen vil gymnastikken, ligeså meget som jeg vil den, og det er helt specielt at være en del af skolens professionelle setup. Vi har sindssygt dygtige lærere, der støtter, hjælper og presser os til at yde vores bedste, forklarer Karoline Genckel, der for nogle år siden lærte Vesterlund Efterskole at kende gennem X-TREME SPRING CAMP, der holdes hvert år i sommerferien.

Mikkel vil undervise børn i Afrika

Midtjyske Mikkel Christiansen har aldrig været i tvivl om, at han skulle på Vesterlund Efterskole i 10. klasse. For med en far der gik på efterskolen for 31 år siden, har Vesterlund altid ligget i blodet.

– Vi har tit talt om alle de oplevelser, min far havde på Vesterlund, så selvom der findes mange gode efterskoler, har jeg aldrig været i tvivl, fortæller Mikkel Christiansen, der til fulde har fået sine forventninger opfyldt.

– Jeg har været gymnast hele mit liv, og året på Vesterlund har udviklet mig helt vildt. Vores lærere er dygtige. Flere af dem har deltaget på verdensholdet, og de har givet mig mod på at komme ud at opleve verden og bo i forskellige kulturer. Så efter HHX vil jeg udforske verden med afsæt i gymnastikken, og forhåbentligt kommer jeg til at undervise børn i Afrika. Det kunne være en fantastisk oplevelse, siger Mikkel Christiansen med et stort smil.

Vesterlund er meget andet end gymnastik

Undervisning i dansk, matematik, engelsk og alle andre skolefag er helt centrale i hverdagen på efterskolen, og både Karoline Genckel og Mikkel Christiansen har været glade for at udvikle deres faglige kompetencer. Men når de skal udvælge de største oplevelser i skoleåret, må de traditionelle skolefag naturligt nok vige pladsen.

– Det har været så fedt at lave opvisningerne. De har givet os et godt sammenhold og et stærkt fælleskab. Men musikshow, oplevelserne i de sjove valgfag, eventyret på de hvide pister og hjemlig hygge omkring bålet er også gode minder, mener Karoline Genckel.

At det ikke nødvendigvis er de store og ”dyre” oplevelser, der er de største, understreger Mikkel Christiansen. – Et af mine bedste minder kan måske virke som en lille oplevelse. Men en dag, da det endelig var blevet lidt varmt, samledes en lille gruppe drenge efter en gåtur. Vi fortalte livshistorier. Stemningen var helt afslappet. Det skete bare, og det var hyggeligt, mindes Mikkel Christiansen.

Snart er det tid til en dejlig lang sommerferie, og når den er slut, venter gymnasiet og frivilligt foreningsarbejde på Karoline Genckel. – Jeg vil rigtigt gerne træne børn efter sommerferien og give dem en bid af de oplevelser, jeg har haft. Hvis jeg kan dele min glæde og begejstring for gymnastikken med andre, er det stort.

Du kan se og høre Karoline Genckel og Mikkel Christiansen fortælle løs om deres oplevelse i videoen, hvor de to interviewer hinanden.