Dato: 24/07/2017
Forfatter: Vesterlund Efterskole

Forældrefortælling

Efterskolelivet har gjort Clara stærkere

Et år i 10. klasse på Vesterlund Efterskole har lært Clara Schønwald, at det er okay at fokusere på sig selv og ens egen udvikling. Efterskoleopholdet har udviklet Clara på både det faglige og personlige plan, og så er hun blevet inspireret til et liv med musik.

Før Vesterlund lod Clara Schønwald oftest venindernes problemer komme før hendes egne udfordringer, ligesom hun lod andre ”bestemme retningen” i hendes liv.

– Clara følte tit, at det var hendes ansvar, at alle havde det godt, og var der problemer imellem veninderne, gjorde hun alt for at løse dem. Det er dejligt at have en social datter, der bekymrer sig om andre, men ofte er ansvaret blevet for stort og i iveren efter at hjælpe andre, har hun glemt at passe på sig selv, fortæller Birgitte Schønwald, der er mor til Clara.

Nu ved Clara, hvad hun vil i livet

Efterskolelivet lærte Clara Schønwald at tage ansvar og sætte retningen for hendes eget liv med en større selvstændig stemme. Birgitte Schønwald mener, at især lærerne har gjort en kæmpe forskel og rykket hendes datter i en positiv retning.

– Clara har lært, at hun skal fokusere på, at hun selv har det godt, og hvad hun vil med hendes eget liv. De engagerede lærere har hjulpet Clara med at holde fokus på, hvad hun kan klare, og hvad andre må hjælpe til med. Forandringen er fantastisk, og jeg får utvivlsomt en mere selvbevidst og stærkere datter hjem, forklarer Birgitte Schønwald.

Inspireret til et liv på de musikalske tangenter

Efterskoleåret har, ifølge Birgitte Schønwald, udviklet alle facetter i datterens liv. Både fagligt, gymnastisk, socialt, psykisk og fysisk. Og så har opholdet tændt en slumrende flamme.

– Alle ved, at Vesterlund Efterskole er blandt de bedste til gymnastikken. Clara har nydt den del og skal selvfølgelig tilbage i foreningen og dyrke en masse gymnastik. Men de mega dygtige musiklærere har altså også tændt en drøm om et liv med musikken som omdrejningspunkt for Clara. Hun har altid elsket musik, og gennem den ambitiøse musikundervisning føler hun sig nu rustet til at forfølge drømmen. Det er så fedt, siger Birgitte Schønwald, der efter sommerferien kan se datteren starte et nyt livskapitel i gymnasiet.