Dato: 13/04/2018
Forfatter: Oliver Bay

Efterskole DM i Tumbling 2018

I går var vi til Efterskole DM i Tumbling 2018. 15 elever deltog i konkurrencen. Vi var repræsenteret i B-rækken piger, B-rækken drenge, Elite-rækken piger & Elite-rækken drenge.

De tre B-række piger var de første, som skulle i konkurrence. Pigerne vidste, at de alle skulle levere fejlfrit, hvis de skulle have en chance i holdkonkurrencen, man har nemlig mulighed for at være fire på et hold, og så tæller de tre bedste karakterer med i den samlede hold score. Pigerne håndterede presset, og leverede fantastiske øvelser! Som resulterede i, at de kvalificerede sig på en 1. plads til hold finalen. Ydermere sprang pigerne så flotte spring i indledende, at de kvalificerede sig som nr. 1, 2 & 3 i den individuelle finale – SÅDAN piger!

I hold finalen sprang pigerne sikkert, hvilket resulterede i at pigerne endte øverst på skamlen med guld om halsen – og kunne kalde sig vindere af B-rækken piger, Efterskole DM 2018, Hold.

I den individuelle finale var målet, at pigerne skulle fastholde deres pladser (1., 2. & 3. pladsen). Desværre landede Frida på banen, hvilket resulterede i et fradrag, som gjorde, at hun mistede sin tredje plads. Anne & Merci gennemførte endnu en gang to flotte øvelser. Merci vandt B-rækken piger og Anne blev nr. 2.

Christine deltog i Elite-rækken piger, og var den næste af eleverne, der skulle i ilden. Efter de indledende runder lå hun nr. 1 til finalen. I finalen levede Christine op til forventningerne og sprang sig ind på en overbevisende 1. plads med mere end 10 point ned til 2. pladsen.

Næste flok på banen var vores stærke drenge, som deltog i B-rækken. Her stillede 2 hold + en enkelt ”løsgænger”. Alle gjorde det super flot. Begge hold kvalificerede sig til hold finalen, det ene endda på en 2. plads. Peter Stampe kvalificerede sig yderligere til den individuelle finale, også på en 2. plads.

I holdfinalen var drengene opsat på at fastholde deres anden plads. Dette lykkedes med fire gennemførte øvelser. Drengene kunne stille sig på podiet, og modtage deres velfortjente sølvmedalje.

I den individuelle finale var Peter Stampe igen på banen. Efter en god præstation kunne han stolt modtage sølvmedaljen.

Magnus deltog i Elite-rækken drenge. På trods af en lille matematisk fejl (7 spring i stedet for 8) i første øvelse kvalificerede han sig til finalen. I finalen sprang Magnus flottere end nogensinde før, og med lidt kiks fra de andre gymnaster i finalen var Magnus’ spring nok til at sikre ham en overraskende, men meget flot 2. plads.