Dato: 17/01/2017
Forfatter: Malene Ringgaard

PRO20284

Cirque du Soleil afholder audition

I denne uge er eleverne sendt på tur til både Østrig og London. Imens er huset fyldt op med håbefulde talenter. Cirque du Soleil afholder nemlig audition på Vesterlund Efterskole.

Charlie Burrows og Stacy Clark er talentspejdere fra det verdenskendte Cirque du Soleil. Sammen har de til opgave, at finde nye talenter til de mange shows. Cirque får ca. 30.000 ansøgere årligt, så det kræver sit, at finde frem til de bedste.We are looking for exceptional talent. People who are technically strong and have a good background. We are also looking for people with good charisma and personality. A natural person who will be present on the stage” udtaler Stacy.

Gymnasterne skal vise deres færdigheder på både protrack, powertrack, minitrampolin og stortrampolin. Senere venter en test i gymnasternes fysiske form og smidighed inden de afslutningsvis skal vise en koreografi og lidt drama. Undervejs vil gymnasterne blive soteret fra. Kun de dygtigste vil komme gennem nåleøjet og blive optaget i Cirque du Soleils databaser. Men selvom gymnasterne er heldige at komme gennem dagens udfordringer, er man endnu ikke optaget i et show.

PRO20345

PRO20357

”Når der mangler nye artister i et show, bliver databaserne undersøgt. Derpå udvælger man måske otte stykker som sendes til showets direktør, som udvælger hvem, der skal kontaktes og tilbydes en kontrakt” fortæller Alexander, som selv har været artist i showet Alegria. Det er også Alexander, der har haft kontakt med Cirque og arrangeret denne audition.

In 1984, Cirque du Soleil was founded” forklarer Stacy, og fortsætter med at fortælle om det verdensberømte cirkus. Det er et anerkendt cirkus med 21 forskellige shows og adskillige andre projekter i gang. Hvert show indeholder artister i alle kategorier lige fra musik og sang til akrobatiske færdigheder. Derfor er det også vigtigt at holde øje med nye artister, så der hele tiden sker en udvikling i de forskellige shows.

20 atleter er mødt op til dagens audition. Atleter fra Portugal, Hviderusland, Italien og Norge havde fundet vejen hertil. Også flere gamle elever har fundet vej tilbage til deres gamle efterskole, for at deltage i audition. Om dagens udtagelse sige Andreas Krøner ”Jeg har ikke rigtig haft så mange forventninger til dagen. Der er ikke blevet fortalt så meget, så det har været svært for mig at opstille nogle forventninger. Jeg har ikke vidst hvilket niveau, der ville være i dag eller hvor mange deltagere der ville komme. Man ved bare at Cirque du Soleil er stort og på den måde, har jeg en forventning om, at deltagerne kan noget.”

Lasse smed er også en af vores gamle elever og deltager ved dagens audition. Lasse tilmeldte sig først udtagelsen i nattetimerne op til. ”Jeg har ikke så mange forventninger, men jeg vil gerne tage dagen som en udfordring og en oplevelse” fortæller han.

(…)

Vi er nu ved at nå dagens ende. Deltagerne har deres sidste modul, som er drama og skuespil. Her gælder det om at finde en karakter, som de tør udtrykke en historie med. ”Det er svært, men jeg har det fint med sådan noget her” fortæller Andreas Krøner. ”Det gælder om at smide hæmningerne og give sig i kast med udfordringerne. Her kan man måske også se hvem der vil det mest.” Om dagens udfordringer og egen præstation siger han ”Jeg er tilfreds, eller sådan lige under ja. Der er altid noget man kan gøre bedre. Men jeg synes det er gået fint og i forhold til vores styrkeprøve, så synes jeg vi var meget ligeværdige.”

I sidste uge holdt Stacy og Charlie audition i London. 50 deltagere mødte op og 12 atleter blev optaget i databasen. I dag startede 20 atleter og 15 deltagere er blevet optaget i deres database, hvilket er utrolig flot. Både Stacy og Charlie var meget imponeret over deltagernes utrolig høje niveau.

PRO20381