Dato: 25/01/2017

IMG_0892

På ski

Beretning fra Østrig

Busserne var pakket, madpakkerne smurt og 185 spændt elever og lærere var mandag d. 16 januar klar til at stikke sydpå mod de kolde, men solrige alper i Østrig.

Vi havde en 18 timers lang bustur foran os, hvilket lyder som mange timer, men med et spil kort, en god film, musik og en god portion hygge var det intet problem.

Efter de 18 timer i bus, med lidt for lidt søvn, ankom vi til Sloßhoff, Sankt. Johan. Her blev vi modtaget af vores guider og Sloßhoff’s ejere Mathias og Anita, her fik vi udleveret vores værelser og derefter stod den på omklædning og morgenmad.

IMG_0709

IMG_0791

Efter fælles morgenmad blev vi afhentet i busser og kørt til skiudlejningen. Her var ventetiden lang, men med en spændt summen i køen og musik fra medbragte højtalere virkede ventetiden mere udholdelig.

Efterhånden som folk fik uddelt deres skiudstyr, begyndte Vesterlunds elever at dukke op på pisterne.

De fire nybegynderhold samlede sig og mærkede for første gang suset i maven, da de forsøgte sig med børnebakkerne.

Nybegynderne og de mindre øvede fik skiundervisning og de mere erfarne skiløber, tog på en guidetur rundt i Alpendorf og Wgarians fantastiske skiområde med en af Vesterlunds lærere.

Efter en god første dag på ski, var det en flok trætte med glade elever der kom tilbage til Sloßhoff. Snakken gik lystigt om dagens styrt, sjove historier og succesoplevelser.

Efter aftensmaden blev denne snak taget op  igen, da vi skulle kåre dagens bommert.

Efter yderligere aftenhygge gik alle i seng. Lysene blev slukket med det samme, og alle sov før lærerne kom og sagde godnat.

Dagens bommert

Dagens bommert er en yderst frygtet titel. Som pris skal indehaveren køre en hel dag i Vesterlunds smukke bommert-flyverdragt.

Den første. dagens bommert gik til: ASTRID JENSEN
Den anden. dagens bommer gik til: MIKAEL STAMPE (lærer)
Den tredje. dagens bommert gik til: SISSE ELKJÆR
Den Fjerde. dagens bommert gik til: SOFIE HILDEBRAND

Skiturens dag to (tirsdag) skulle vise sige at være dagen, hvor nogle elever vågnede op og kunne mærke at de levede. Ømme i kroppen og blåmærke var morgenbordets store samtaleemne.

Men på trods af de blåmærke og ømme ben, hoppede alle gladeligt i skitøjet og skiudstyret og tog afsted mod de solrige og uberørte pister.

IMG_0730

IMG_0774

Tirsdag og onsdag stod på skiundervisningen for nybegynderne, men også de erfarne skiløber og snowboarder fik udfordret deres kunnen på pisterne. Nogle fik træner teknikker, brug af stave og andre prøvede kræfter med den eftertragtede off-pist, i selskab af en skiinstruktør.

Torsdag afsluttede eleverne deres tre-dags forløb med skiskole og guidede ture arrangeret af lærerene på de forskellige hold.

Fredag stod solen endnu højere på himlen og vi startede på toppen kl. 9.00 med et udvalg af ture, som lærerene stod for, som bl.a. førte til nabo bjergene. Senere fik eleverne muligheden for at deltage i det ugentlige ”pølseparty” som guiderne arrangerer hver fredag med ”alt hvad du kan spise og drikke” hotdogs og drikkevare. Her slog vores elev Andreas Madsen, Højmarks guidernes rekord i at spise hotdogs, den tidligere rekord var på 11 hotdogs, men Andreas slog den overlegent med hele 18 spiste hotdogs, godt gået!

Hver aften var det en flok glade, men trætte elever der hyggede sig med spil, musik, snak og bare at være i hinandens selskab i opholdstuen helt indtil sengetid.

En flok elever og lærere var på en tur gennem Wagrain, med G-link (en lift) over og ned af Flachaus fine brede pister. Turen tog det meste af dagen, men da gruppen vendte tilbage til Alpendorf skulle der prøves kræfter med den berømte styrtløbsbane, ellers bare køreres stærkt på pisterne som var kendte i området.

Mange elever valgte at kører på egen hånd og udforske det kendte område sammen med deres venner. Vi kunne som regel finde de fleste af vores elever i Wagrain området på den såkaldte ”kongebakken”, hvor der findes gode sidepister, sjove små hop. Men udover en masse skiløb var der også plads til solbadning og en god frokost der oftest blev afsluttet med varm kakao eller Kaiserschmarrn (østrigsk dessert)

Lørdag var den sidste dag på ski og snowboard, og igen var der et udvalg af ture eleverne kunne vælge at tage med på, eller de kunne stå sammen og undersøge hvor de bedste sidepister og hop kunne findes. Der blev taget billeder, filmet, hygget og grinet. Hvor end man kiggede rundt på pisterne kunne man se Vesterlund elever kører og hygge sig med hinanden. Selv nybegynderne prøvede kræfter med de røde pister og var meget stolte over hvad de havde fået lært på blot fire dage.

Efter en velafsluttet ski dag, skulle der afleveres ski, pakkes og spises en god portion aftensmad inden busturen tilbage til Danmark og Vesterlund Efterskole.

Tak for en rigtig god skitur søde elever, det har været en fornøjelse.

Skrevet af eleverne; Lea Trúgvason, Sara Brink, Victor Hansen, Laura Libooriussen  og lærer Mathilde Egsgaard
.

IMG_0761